Economie

Vești proaste pentru toți posesorii de mașini din România

Programul pentru casarea maşinilor uzate se amână urmând ca sesiunea de lansare să aibă loc în prima parte a anului 2023, conform unui comunicat al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Poluare mașini în trafic Poluare mașini în trafic

 

În plus, Administraţia Fondului pentru Mediu intenţionează să simplifice procedurile de accesare a proiectelor finanţate din Fondul pentru mediu prin descentralizarea unor programe, cu ajutorul primăriilor care se vor implica direct în analiza şi implementarea proiectelor, aşa cum este cazul Programului de casare a autovehiculelor uzate.


În acest context, ghidul Programului privind casarea autovehiculelor uzate va suferi modificări, urmând ca sesiunea de lansare să aibă loc în prima parte a anului 2023.

Perioada şi modalitatea de depunere a cererilor de finanţare, însoţite de documentaţia aferentă, se vor stabili prin dispoziţia preşedintelui AFM.


Obiectul Programului constă în finanţarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu acordată pentru fiecare autovehicul uzat cu o vechime egală sau mai mare de 15 ani, în schimbul predării spre casare a acestuia.

CITEȘTE ȘI:

Nou program „Rabla”. Minim 3.000 de lei pentru casarea mașinilor mai vechi de 15 ani

20 mil. euro au intrat în bugetul local din încasarea taxelor şi impozitelor

„Rabla local” începe în octombrie. Primești 3.000 de lei pentru casarea mașinilor mai vechi de 15 ani

abonare newsletter