Economie

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: „Elon Musk are o avere cam cât PIB-ul României/Să ajute, între altele, la construcția metroului din Cluj”

Elon Musk ar trebui să fie invitat de autorităţile române să investească o mică parte din averea sa în România, inclusiv în echipamente pentru construcții subterane care să ajute la construcția metroului din Cluj, a anunțat Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj.

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj

 

 


Directorul general Terapia Cluj, Dragoș Damian, cel mai mare producător de medicamente din România, crede că ar trebui să profităm de vizita lui Elon Musk pentru a-l convinge să investească în industria locală.

 


Dragoș Damian crede că România ar putea fi atractivă pentru Elon Musk și oferă argumentele pentru care acesta ar putea fi interesat să investească aici. Între sugestiile pentru posibilele investiții s-a numărat și viitorul metro din Cluj.

„Elon Musk are o avere personală cam cât PIB-ul României, 220 miliarde $. Dacă este adevărat că el și prietenii lui miliardari vin în România, poate că Președintele sau Premierul îl sună și îl roagă să rămână câteva zile pentru a-l convinge să investească într-o fabrică de componente Tesla sau SpaceX. 


Sau într-una de echipamente pentru construcții subterane, prin The Boring Company, care să ajute, între altele, la construcția metroului din Cluj.  Sau în asocierea cu facultățile de medicină de la noi, prin Neuralink, pentru a dezvolta proteze neuronale. 

Sau să înființeze un centru de mentenanță pentru Twitter, al cărui proprietar a devenit recent. 


Argumentul nostru pentru a aduce aici firmele lui Elon Musk? România este la granița noilor superputeri geopolitice, și companiile lui vor putea să exporte de aici, la cele mai scurte lanțuri de aprovizionare și cele mai mici costuri, către toate punctele cardinale. 

Să nu pierdem momentul să îi facem lui Elon Musk o ofertă de nerefuzat: teren pentru investiție, utilități, pregătirea de muncitori, ingineri și cercetători pentru nevoile de resurse umane.  Să nu pierdem o ocazie de vis să îi convingem pe miliardarii americani să-și facă în România un hub de cercetare, dezvoltare, productie și distribuție”, a scrie Dragoș Damian, pe Facebook.


CITEȘTE ȘI:

Protest Greenpeace la petrecerea lui Elon Musk de la Castelul Bran: „Nu vampirii și Dracula ne taie pădurile, ci corupția”

Prima confirmare că cel mai bogat om din lume a venit în Brașov: „Știu că este Elon Musk în România. Este cazat de două nopți”

Elon Musk vine în România și dă petrecere de Halloween la castelul lui Dracula! Miliardari și vedete de la Hollywood, invitați la Castelul Bran

Elon Musk a preluat conducerea platformei Twitter: „Am făcut-o pentru a încerca să ajut omenirea”

abonare newsletter