Auto

Atenție, șoferi! Și mașinile parcate regulamentar ar putea fi ridicate de Poliție, în anumite condiții

Proiect de lege: Poliția va putea ridica și mașinile parcate regulamentar, dacă situația o impune. Costurile cu ridicarea vor fi plătite de proprietarii mașinilor.

Mașini tractate și când sunt parcate regulamentar, nu doar ilegal / Foto: Facebook - Politia Locala Cluj-Napoca Mașini tractate și când sunt parcate regulamentar, nu doar ilegal / Foto: Facebook - Politia Locala Cluj-Napoca

 


Poliția rutieră ar putea dispune, în curând, relocarea mașinilor parcate regulamentar atunci când această măsură este absolut necesară, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere publică, la Ministerul Afacerilor Interne. Este vorba de o prevedere inclusă în Ordonanța de Urgență  pentru modificarea și completarea unor acte normative în scopul creșterii siguranței rutiere.


 

Astfel, ridicarea mașinilor, deși parcate regulamentar, va putea fi impusă atunci când în zonă se efectuează lucrări sau se prestează servicii publice de interes național ori local, serviciile de urgență intervin pentru prevenirea sau limitarea efectelor unor accidente, calamități sau dezastre, se instituie măsuri de ordine și siguranță publică.


„Relocarea vehiculelor se realizează, după caz, de către administrația publică locală sau de către administratorul drumului public în spații cu destinația de parcare ori în locuri special amenajate pentru depozitarea vehiculelor ridicate ca urmare a staționării neregulamentare, aflate pe raza aceleiași unități administrativ teritoriale”, se arată în proiect.

Proiectul de lege este ambiguu și ciudat. Deși șoferii nu vor primi o amendă dacă au parcate regulamentar și se află într-una dintre situațiile de mai sus, contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculului staţionat neregulamentar se suporta de către deţinătorul acestuia.


„Se propune instituirea mecanismului de relocare a vehiculelor staționate regulamentar pentru realizarea unor interese de ordin general, fără a afecta drepturile conducătorilor auto.

Apreciem că măsura este utilă și necesară întrucât prin aplicarea sa se urmărește prevenirea sau limitarea efectelor unor accidente, calamități sau dezastre. Totodată, apreciem că aceasta este justificată, din considerente ce țin de interesul public general, inclusiv în cazul efectuării unor lucrări, al prestării unor servicii publice de interes național/ local sau al instituirii unor măsuri de ordine și siguranță publică”, mai scrie în proiect.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Atenție, șoferi! Restricții de circulație pe A3, între Nădășelu și Turda

Un șofer a făcut praf panoul cu prețurile într-o benzinărie de pe Calea Turzii - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter