Administrație

Se montează arcele la podul Răsăritului! Piesele, menite să ofere podului un look european. VIDEO

Pași importanți în proiectul podului care leagă strada Oașului de strada Răsăritului peste Someșul Mic. Primul arc metalic a fost instalat.

A fost montat primul arc la Podul Răsăritului. Foto: Captură ecran video Facebook Emil Boc. A fost montat primul arc la Podul Răsăritului. Foto: Captură ecran video Facebook Emil Boc.

 

 


Cu această ocazie, primarul Emil Boc a anunțat că lucrările sunt în grafic.

 


Suprafața terenului pe care se construiește noul pod este de 2.000 mp. Lungimea podului construit pe structură metalică este de 57,90 metri, iar secțiunea transversală a podului va avea 26 de metri și va fi alcătuită din partea carosabilă (4 benzi de circulație), 2 piste de biciclete și 2 trotuare.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Detalii privind infrastuctura edilitară:

- rețelele edilitare de pe pasarela existentă vor fi relocate pe noua construcție
- va fi instalat sistemul de iluminat public arhitectural

Arcele pentru Podul Răsăritului au ajuns pe șantier săptămâna trecută. Anterior, au fost montate culeele podului, iar apoi, structura metalică, realizată în prealabil în hală, a fost adusă în apropierea șantierului, fiind ansamblată zilele trecute.


Podul Răsăritului, similar cu Podul Centenarului din Oradea

Piesele de suprastructură metalică în formă de arce sunt unice în Cluj-Napoca, oferindu-i podului Răsăritului un look european. Potrivit machetelor de prezentare, podul va arăta similar cu Podul Centenarului din Oradea, construit în opt luni şi jumătate de aceeași firmă leader (Freyrom SA), fiind la rândul său un pod în arc.

Legătura pe malul stâng al Râului Someș se va face cu strada Oașului, iar pe malul drept cu strada Răsăritului. Rețelele edilitare de pe pasarela existentă vor fi relocate pe noul pod, fiind totodată realizat un sistem de iluminat public arhitectural.


Proiectul este realizat de către Asocierea Freyrom SA-Procons Group SRL-Costin și Vlad Birou de proiectare SRL-Integrated Road Solutions SRL. Valoarea contractului este de 22.691.557,36 lei fără TVA. Din cauza scumpirii materialelor, asocierea care a câștigat licitația a solicitat toamna trecută o actualizare a costurilor. 

Culoar de mobilitate strada Oașului - IRA

Odată cu realizarea podului, un nou bulevard care traversează orașul pe axa Est-Vest, de la IRA până la Gară, va fi amenajat în proximitatea căii ferate. Culoarul de pe Câmpul Pâinii va avea menirea de a descongestiona traficul din cartierele Mărăști, Iris și Bulgaria.

Firma NV Construct a câștigat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate, a planului urbanistic zonal, realizarea documentației pentru autorizarea lucrărilor de construcții și proiect tehnic, detalii de execuție și asistență tehnică pentru obiectul de investiții „Culoar de mobilitate Nord: Pod Oașului - Răsăritului - străzile Răsăritului - Câmpul Pâinii - Pod Ira”. NV Construct SRL îi are subcontractanți pe Onistua Com SRL, Energobit Control Systems, Id Project Engineering, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Danavi, Expertus, DTG Alfa SRL, Construcții Feroviare Mureș SA și Mossfern. Noua „bijuterie” a orașului ar urma să aibă 21 de metri lățime, 4 benzi, dar și piste pentru bicicliști. Primul pas pentru acest proiect este edificarea podului Răsăritului.

CITEȘTE ȘI:

Noi reguli de circulație pe strada Constantin Brâncuși! Este INTERZIS virajul la stânga pe strada Septimiu Albini

Primăria Cluj-Napoca vrea să interzică vânzarea pepenilor în afara piețelor. Cei care nu vor respecta noua lege riscă amenzi mari

Baza sportivă „La Terenuri” ar putea fi gata până la sfârșitul lunii iunie

Ultimele Stiri
abonare newsletter