Administrație

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei va primi bani pentru restaurare

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca va primi bani pentru restaurare, a anunțat Ministrul Culturii Raluca Turcan.

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei. Sursă foto: clujtourism.ro Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei. Sursă foto: clujtourism.ro

 

 


Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei va primi bani pentru restaurare, a anunțat ministrul Culturii Raluca Turcan. 

Guvernul a aprobat programul de investiții „Temelii culturale”, pe care ministrul Culturii l-a propus pentru salvarea monumentelor istorice și construirea de clădiri noi. În acest program a fost prins și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj, care va primi bani pentru restaurare și amenajare. 


Totodată, investițiile se vor realiza din fonduri contractate de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și din fonduri naționale.

 


 

„Guvernul a aprobat azi un nou program de investiții, “Temelii culturale”,  pe care l-am propus pentru salvarea unor monumente istorice și construirea de clădiri noi, cu destinație culturală!”, a anunțat ministrul Culturii Raluca Turcan. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
 

CITEȘTE ȘI:

A fost semnată autorizația de construire a Muzeului personalităților clujene. Emil Boc: „Un spațiu prin care ne vom prețui valorile”.

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei marchează 30 de ani de la Revoluție printr-o expoziție-eveniment

Ultimele Stiri
abonare newsletter