Administrație

Trei oferte pentru contractul de 12 mil. lei pentru consolidarea sălii de sport a Colegiului Național „George Coșbuc”

Elevii Colegiului Național „George Coșbuc” ar putea reveni în curând în sala de sport, ținută „sub cheie” de mai bine de cinci ani. Sala urmează să fie consolidată în urma unor lucrări pentru care Primăria plătește 12 milioane de lei.

Elevii Colegiului Național „George Coșbuc” ar putea reveni în curând în sala de sport. FOTO: arhivă - Monitorul de Cluj Elevii Colegiului Național „George Coșbuc” ar putea reveni în curând în sala de sport. FOTO: arhivă - Monitorul de Cluj

 

 


Închisă din 2018, sala de sport a Colegiului Național „George Coșbuc” urmează să fie consolidată în urma unor ample lucrări de reabilitare. Primăria a lansat, luna trecută, licitația de peste 12 milioane de lei pentru lucrări de consolidare.

 


În cadrul licitației, au depuse oferte trei firme: Tomoroga Construct, Aedificium Projektentwicklung, Decorint.

Valoarea totală a lucrărilor este estimată la 12.124.150 lei/circa 2,5 milioane euro, iar suma necesară va fi asigurată din fonduri publice. Dacă în 2019 lucrările de consolidare a sălii de sport a Colegiului Național „George Coșbuc” erau estimate la 6 milioane de lei, acum suma necesară pentru reparații s-a dublat, fiind stabilită la 12,8 milioane de lei (15.251.025,50 lei, cu TVA).


Lucrările de reparație ar urma să dureze 11 luni, astfel încât elevii liceului se vor putea bucura de noua sală de sport în următorul an școlar, cel mai probabil din primăvara lui 2025.

În prezent, elevii de la Colegiul Național „George Coșbuc” nu se pot bucura de propria sală de sport, inaugurată în 2014, din cauza unor fisuri apărute la structura acesteia. De mai bine de cinci ani de zile, sala de sport a liceului este cu lacătul pe ușă.


Potrivit estimărilor administrației locale, sala de sport a Colegiului Național „George Coșbuc” va intra în reparații capitale, iar cei peste 1.500 de elevi vor putea beneficia de noul spațiu din anul școlar 2024-2025.

În urma contractului nerespectat de asocierea SC Rheinbrucke SRL (lider) – SC Ronoaqua SRL – SC Artehnis SRL – SC Civil Speed SRL – SC Sellm SRL privind serviciile de proiectare consolidare sală de sport din incinta Colegiului Național „George Coșbuc” (semnat în iunie 2019), au existat întârzieri pentru documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, precum și pentru documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primăria vrea să consolideze sala de sport a Colegiului Național „George Coșbuc” cu 3 milioane de euro. Elevii vor putea bate mingea în noul spațiu din următorul an școlar

abonare newsletter