Administrație

50 de proiecte propuse de clujeni, incluse în bugetul pe 2024. Proiectul, dezbătut luni în Consiliul Local.

Bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2024 va cuprinde 50 de proiecte propuse de clujeni. Acesta va ajunge luni, 12 februarie, pe masa consilierilor locali.

Bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2024 va cuprinde 50 de proiecte propuse de clujeni/ Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2024 va cuprinde 50 de proiecte propuse de clujeni/ Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Municipiul Cluj-Napoca are în acest an un buget-record de aproape 800 de milioane de euro, din care vor fi finanțate proiectele deja începute sau demararea marilor proiecte de infrastructură, cum ar fi centura metropolitană sau metroul.

 


„Avem un buget de peste 800 de milioane de euro. Este un buget unde fondurile europene venite din afară au un rol major”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.

Potrivit edilului, din cele 107 propuneri care au venit din partea clujenilor, a societăților civile și a membrilor partidelor politice 50 sunt incluse în buget.


„Au fost foarte multe preluate. Am primit un număr de 107 propuneri de la cetățeni, societate civilă și de la membri aparținând partidelor politice, dintre acestea 50 de propuneri au fost cuprinse în proiectul de buget. 

Dintre acestea pot aminti centru rezidențial pentru persoane vârstnice, construirea unei școli în cartierul Bună Ziua, podul Locomotivei, modernizarea unor străzi în Dâmbu Rotund, strada Dropiei, Perlei, Colonia Breaza, Calea Someșeni, modernizarea parcului Bună Ziua, modernizarea de stații de transport în comun sau montarea de praguri de sol în zona școlilor.


Unele au putut fi cuprinse doar parțial, de exemplu noi am majorat sumele de bani pe care le acordăm ONG-urilor sportului și culturii cu 25%. Aici au fost propuneri să se majoreze mai mult. Totuși, 25% e mult peste ceea ce credeam noi că putem face”, a adăugat Emil Boc.

Proiectul de buget pe anul 2024 va ajunge luni, 12 februarie, pe masa consilierilor locali.


În anul 2023, Clujul a dispus de un buget de peste 3 miliarde de lei, mai exact de 3.048.549.303 lei (618.957.079 euro). A fost vorba despre cel mai mare buget din istoria Clujului. Din cei peste 618 milioane de euro, 132 milioane de euro a reprezentat finanțarea pentru metrou.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ce proiecte din Cluj-Napoca primesc finanțare din bugetul pentru anul 2024? Vezi lista investițiilor.

Bugetul județului Cluj pentru 2024, în valoare de peste 1,5 miliarde de lei, aprobat fără amendamente

Ultimele Stiri
abonare newsletter