Administrație

Concerne de top din Europa, interesate de contractul de consultanță pentru metrou. Boc: „Interesul lor arată atractivitatea acestui proiect”.

Șase firme au depus oferte pentru contractul de supervizare a lucrărilor la Magistrala I de metrou din Cluj-Napoca. Câștigătorul va fi ales în termen de 60 de zile.

Concerne de top din Europa, interesate de contractul de consultanță pentru metrou. FOTO: Facebook/ Emil Boc Concerne de top din Europa, interesate de contractul de consultanță pentru metrou. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Șase asocieri de firme „se bat” au depus ofertre în cadrul licitației pentru contractul în valoare de 211.576.745 lei pentru servicii de supervizare a lucrărilor la Magistrala I de metrou din Cluj-Napoca. După mai bine de un an și jumătate, timp în care mai multe licitații au fost lansate, însă nu au fost depuse oferte, contractul ar putea avea desemnat un câștigător în următoarele luni.

 


Primarul Emil Boc a arătat că intersul unor firme de renume internațional pentru acest contract denotă faptul că metroul este un proiect atractiv, tratat cu seriozitate de firmele din domeniu.

„Contractul de supervizare, adică a firmei care verifică derularea lucrărilor, ne bucurăm că sunt șase firme cu concerne mari care și-au anunțat participarea, s-a terminat depunerea ofertelor și este o veste bună și care arată atractivitatea acestui proiect, din moment ce șase mari, internaționale, cu subcontractori de bună calitate. Comisia își va face datoria, are 60 de zile lucrătoare să desemneze câștigătorul. Continuă acest proiect important de metrou”, a spus Emil Boc, la un post local de radio.


Ce firme au depus oferte?

Ofertele depuse în cadrul licitației sunt următoarele:

1. Asociere: Venturo Investment (Lider), Liv Engineering & Consulting Ltd. Co., Tecnosistem SPA;


2. Asociere: Hill International (Bucharest) (Lider), Hill International, Inc., Proiect Consulting;

3. Asociere: TPF Inginerie SRL (Lider), TPF Getinsa Euroestudios SL;


4. Asociere: TECNIC Consulting Engineering Romania (Lider), TUMAS Turk Muhendislik Musavirlik ve Muteahhitlik;

5. Asociere: Systra (Lider), Metrans Engineering, SWS Engineering, StructurALL Consulting Napoca;

6. Asociere: Modern Power Systems (Leader), Altinok Consulting Engineering Inc., Societatea Civilă Profesională de Avocați Giurgea, Ghidra și Asociații,  Topo Road Design, ECO GEO Sibiu Laboratories S.R.L., ECO GEODRUM, Parcrom Service SRL, UTI Building SRL, Stetera, Star Prevent SRL.

Ofertele se află în evaluare tehnică și financiară până în data de 9 februarie, urmând ca în urma deliberării, contractul să fie atribuit.

Magistrala de metrou M1 din Cluj are 21 de stații, costă 9 miliarde lei, din care 1,5 miliarde lei fonduri din PNRR, iar termenul de realizare este de 8 ani. Constructor este Asocierea Gulermak (Turcia) – Alstom – Arcada.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șase asocieri de firme au depus oferte pentru supervizarea lucrărilor la metrou. Cine va „pune mâna” pe contractul de 211 milioane lei?

Ultimele Stiri
abonare newsletter