Administrație

Cozi la ghișee, în prima zi de depunere a cererilor pentru un loc de parcare. Peste 4.200 de clujeni au depus cereri online.

Tot mai mulți clujeni depun cereri online pentru un loc de parcare, dar deja tradiționalele cozi de la ghișee nu au fost încă complet eradicate.

Tot mai mulți clujeni folosesc platorma online a Primăriei. FOTO: Primăria Cluj-Napoca Tot mai mulți clujeni folosesc platorma online a Primăriei. FOTO: Primăria Cluj-Napoca

 

 


Peste 4.200 de clujeni au depus online cererile pentru un loc de parcare în prima zi lucrătoare din an, a arătat primarul Emil Boc. Cu toate acestea, cozile de la ghișee, devenite deja o tradiție la început de an, au apărut și anul acesta. 

 


Edilul spune că fiecare poate alege dacă depune cererile online sau în format fizic, la ghișee, iar alegerea clujenilor trebuie respectată.

„Aceasta este expresia libertății democratice. Dacă dorește omul să stea la coadă, e un drept pe care îl are, alți 4.200 de clujeni au stat acasă, la căldură, au apăsat două taste și au completat exact aceeași cerere. Este o chestiune de opțiune individuală pe care o respectăm, dar noi am pus la dispoziție toate facilitățile electronice, să stai, uitându-te la un film și apăsând două taste, cu același efect. Primăria din Cluj este cea mai digitalizată din țară, în toate sferele și în toate domeniile, poți să te adresezi online. Evident că există și opțiunea de a te prezenta la ghișeu, sunt care optează pentru această variantă, nu o putem contesta, însă 4.200 de clujeni au optat, ieri, pentru variantă online de depunere a cererilor”, a declarat primarul Emil Boc, la un post local de radio.


8 ianuarie, prima zi de încasare a impozitelor

În 8 ianuarie 2024 se vor redeschide ghişeele de relații cu publicul pentru încasarea impozitelor/taxelor locale, rate, chirii, operare documente și eliberare certificate de atestare fiscală. Emil Boc arată că și acestea pot fi plătite online, adăugând că este convins că, în timp, tot mai mulți clujeni vor folosi serviciile digitale ale Primăriei.

„În 8 ianuarie este prima zi de plată a impozitelor locale, a taxelor, a chiriilor. Din nou, recomandăm clujenilor să folosească modalitățile de plată online, fie prin autentificare pe site-ul Primăriei, fie prin Ghișeul.ro, taxele exact la fel se plătesc ca și când ai merge la un ghișeu al primăriei. 


Încet, dar sigur, vom trece și noi la dimensiunea asta digitală, am fost în Finlanda, în Suedia, acolo 95% este digital, nimeni nu stă la coadă ca să plătească sau ca să își depună o cerere. Estonia e de mult timp în topul statelor digitale. Și la noi va veni cultura aceasta cu timpul, lucrurile sunt în proces de schimbare și în fiecare an tot mai mulți optează pentru serviciile online, digitale”, a mai arătat Emil Boc.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

De când pot fi depuse cererile pentru locuri de parcare pe anul 2024? Procedurile pot fi realizate și online!

Ultimele Stiri
abonare newsletter