Administrație

4 noi parcări acoperite pentru biciclete în Cluj-Napoca. Unde sunt amplasate?

4 noi parcări acoperite pentru biciclete au fost amplasate în Cluj-Napoca. Vezi locațiile în care au fost amplasate.

4 noi parcări acoperite pentru biciclete au fost amplasate în Cluj-Napoca/ Foto: Emil Boc - Facebook 4 noi parcări acoperite pentru biciclete au fost amplasate în Cluj-Napoca/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


4 noi parcări acoperite pentru biciclete au fost amplasate în municipiul Cluj-Napoca. Potrivit primarului Emil Boc, fiecare parcare are o capacitate de 50 de locuri.

 


„4 noi parcări sigure pentru biciclete finalizate. În total, 927 locuri securizate pentru biciclete în parcările dedicate din cartiere. Primăria continuă investițiile în infrastructură de mobilitate sustenabilă. 
Primăria Cluj-Napoca a finalizat încă 4 parcări securizate pentru biciclete cu rasteluri mobile, amplasate în următoarele locuri din oraș: strada Petuniei nr.7, str. Iazului (vis-a-vis de Ciocârliei nr.1), Rapsodiei nr.12 și Alverna nr.61. 
Fiecare structură metalică are o capacitate de 50 locuri. Acestea sunt independente din punct de vedere energetic, fiind dotate cu panouri fotovoltaice, regulatoare de încărcare, invertoare și acumulatori. Accesul în rastele se face cu carduri de proximitate”, a transmis Emil Boc.

Dotări pentru siguranța bicicletelor: 


  • camere de supraveghere video 
  • echipamente de stocare a imaginilor video
  • corpuri de iluminat LED cu senzori crepusculari 
  • yale electromagnetice
  • cititor carduri de proximitate

„Locurile de parcare sunt alocate în conformitate cu HCL 412/2020 cu modificările și completările ulterioare, tariful anual fiind 56 lei. Cererea pentru obținerea unui loc de parcare pentru bicicletă poate fi depusă online, pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, accesând următorul link
 «Parcări sigure pentru biciclete» este un proiect propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă. Municipalitatea are în vedere astfel de soluții și pentru alte amplasamente din oraș”, a adăugat edilul.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O nouă prelungire a termenului pentru licitația pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane

Din 2024 se va lucra la centura metropolitană, dar doar pe primul lot. Emil Boc: „La tronsonul 2 trebuie făcute exproprierile”

Ultimele Stiri
abonare newsletter