Administrație

Cluj-Napoca, un oraș „verde”! Peste 1.200 de arbori vor fi plantați în această toamnă

În ultimele luni au fost plantați 2.800 de arbori cu balot în municipiul Cluj-Napoca. Alți 1.262 urmează a fi plantați în această toamnă.

În ultimele luni au fost plantați 2.800 de arbori cu balot în municipiul Cluj-Napoca/ Foto: Emil Boc - Facebook În ultimele luni au fost plantați 2.800 de arbori cu balot în municipiul Cluj-Napoca/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Peste 2.800 de arbori cu balot de dimensiuni mari au fost plantați de Primăria Cluj-Napoca în toamna anului 2022 și primăvara anului 2023 în oraș. 

 


Potrivit primarului Emil Boc, în această toamnă urmează să fie plantați peste 1.200 de arbori. 

CITEȘTE ȘI:
Sondaj monitorulcj.ro: Complexul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, al studenților sau al tuturor? 52% dintre respondenți cred că ar trebui să rămână cu taxă de intrare

Aceștia vor fi plantați pe domeniul public la școli, grădinițe, pe aliniamente stradale, în preajma locurilor de joacă și alte locuri din toate cartierele. 


„Primăria continuă plantările de copaci. Peste 1200 arbori cu balot, cu circumferința minimă de 35 de cm, vor fi plantați în oraș în această toamnă.
Odată cu începerea toamnei, Primăria Cluj-Napoca demarează și un nou sezon de plantări. Sunt pregătiți 1262 de arbori cu balot care să fie plantați în acest sezon. Arborii sunt din specii utilizate în mediul urban, precum arțar, tei (tei argintiu), castan roșu, frasini, pruni, ginko biloba ș.a. 
Arborii cu balot vor fi plantați pe domeniul public la școli, grădinițe, pe aliniamente stradale, în preajma locurilor de joacă și alte locuri din toate cartierele. 
Peste 2800 arbori cu balot de dimensiuni mari au fost plantați de Primăria Cluj-Napoca în cartierele orașului în perioada toamnă 2022 - primăvară 2023. La aceștia se adaugă sute de arbori plantați de municipalitate alături de mediul privat, societatea civilă / organizații non-guvernamentale și universități în diferite acțiuni comune de plantare în aceeași perioadă. Continuăm să investim în ceea ce reprezintă «dimensiunea verde» a orașului, de la plantări și amenajarea de noi parcuri la susținerea proceselor de inovare și utilizarea de fonduri europene pentru a implementa la Cluj modele internaționale de bune practici”, a transmis Emil Boc. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul va genera energie „verde” din deșeuri! Proiect de 16 milioane de euro, aprobat de Consiliul Județean. Tișe: „Intrăm în ultima etapă de valorificare a deșeurilor”

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat. Care este motivul?

Ultimele Stiri
abonare newsletter