Administrație

Drumul dintre Tureni și Centura Vâlcele-Apahida intră în modernizare. 39 mil. euro pentru 17 km

Modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 103G Tureni - Ceanu Mic - Aiton - Gheorghieni - Varianta Ocolitoare Cluj-Napoca costă județul nu mai puțin de 39 milioane de euro. Vorbim de o porțiune de 17 kilometri.

sursă foto Facebook Consiliul Județean Cluj sursă foto Facebook Consiliul Județean Cluj

 

Consiliul Județean Cluj vrea să atragă fonduri europene pentru modernizarea drumului județean DJ 103 G Tureni - Ceanu Mic - Aiton - Gheorghieni - Varianta Ocolitoare Cluj-Napoca.


„Consiliul Județean Cluj derulează contractul de servicii având ca obiect Servicii de proiectare și asistență tehnică pentru realizarea documentațiilor necesare modernizării drumului județean DJ 103 G Tureni - Ceanu Mic - Aiton - Gheorghieni - Varianta Ocolitoare Cluj-Napoca, km 43+190 – km 60+303  pentru a pregăti și a fi depus spre finanțare prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Este oportunintatea Consiliului Județean Cluj de a pregăti și depune un proiect pentru modernizarea si reabilitarea drumurilor județene DJ 103 G pentru a asigura condiții optime de circulație, aducerea acestor sectoare de drum la o stare tehnică superioara față de cea actuală precum și dezvoltarea zonelor pe care acestea le tranzitează. Prin implementarea proiectelor Modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 103G Tureni - Ceanu Mic - Aiton - Gheorghieni - Varianta Ocolitoare Cluj-Napoca, km 43+190 – km 60+303 se va asigura desfășurarea circulației pietonale și rutiere în condiții de maximă siguranță și la standarde moderne pe sectorul de drum care face parte din acest proiect”, arată forul județean.

Potrivit Consiliului Județean Cluj, 98% sunt bani europeni din Fondul European de Dezvoltare Regională;  cheltuieli eligibile în procent de 2% din bugetul județului Cluj; cheltuieli neeligibile, tot din bugetul județului.


Drumuri nemodernizare, siguranța circulației, în pericol

Potrivit Consiliului Județean, prin această investiție se urmăreşte aducerea în parametrii de funcţionare a drumului; înlăturarea sau prevenirea apariţiei restricţiilor de circulaţie; facilitarea accesului în regiune în condiţii normale de confort şi de securitate; aducerea sistemului rutier la parametrii tehnici corespunzători, asigurându-se astfel condiţii bune de siguranţă în circulaţia auto; asigurarea unor condiții optime de siguranță și confort în circulația auto și pietonală;

„Implementarea proiectului Modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 103G Tureni - Ceanu Mic - Aiton - Gheorghieni - Varianta Ocolitoare Cluj-Napoca va conduce la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a cetățenilor din zonă, la dezvoltarea economică a zonelor, la intensificarea legăturilor de cooperare economică, la fluidizarea traficului, precum și la creșterea nivelului de siguranţă a cetăţenilor în ceea ce privește confortul, siguranța circulației și protejarea mediului”, mai susțin reprezentanții Consiliului Județean Cluj.


Detalii tehnice:

  • Indicatori economici: 160.693.437,80 lei (fără TVA) respectiv 191.066.157,54 lei (TVA inclus)
  • Lungime drum modernizat: 17,113 km
  • Lăţime platformă drum: 8,00 m
  • Lățime parte carosabilă: 2 x 3.00 – 3.50 m, 6,00 – 7,00 m
  • Acostamente: 2 x 1,00 m
  • Benzi de încadrare: 2x0,25 m
  • Trotuare: 1 x1,50 m
  • Pistă de cicliști: 1 x 2,00 m
  • Pantă transversală: în secțiuni curente drum 2.5%
  • Pantă transversală pentru acostamente 2,5%
  • Pantă transversală pistă cicliști și trotuare 2,0 %
  • Vitezăe de proiectare: 60  km/h 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Drum județean de pământ „întreținut” de Consiliul Județean Cluj cu alt strat de … pământ!

Modernizare în ritm de melc! Un drum judeţean nu e gata nici după 6 ani de la începerea lucrărilor

Drum județean, fisurat la câteva luni de la lucrări. CJ Cluj face verificări - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter