Administrație

Ce lucrări au mai rămas pe lotul 2 al A10 Sebeș-Turda? Aktor încă lucrează la stabilizarea terenului la Oiejdea VIDEO

Antreprenorul grec desfășoară ultimele lucrări la lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, singurul pe care încă se circulă cu restricții. Alunecarea de teren de la Oiejdea l-a pus în dificultate pe constructor.

Antreprenorul grec desfășoară ultimele lucrări la lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, singurul pe care se circulă încă cu restricții. Foto: Captură ecran Antreprenorul grec desfășoară ultimele lucrări la lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, singurul pe care se circulă încă cu restricții. Foto: Captură ecran

 

 


Aktor mai are de efectuat lucrări în trei puncte cheie: alunecarea de teren, spațiile de servicii de la Oiejdea și Centrul de Întreținere și Monitorizare (CIM) de la Teiuș, scrie Ziarul Unirea. Lotul 2 din Autostrada A10 Sebeș-Turda ar fi trebuit dat în folosință încă din anul 2021, odată cu finalizarea lucrărilor pe celelate porțiuni.

 


Cea mai importantă lucrare rămâne alunecarea de teren de la Oiejdea, în zonă circulându-se încă doar pe o bandă pe sens cu limitare de viteză. 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Constructorul grec, Aktor, trebuie să finalizeze lucrările de consolidare a versantului, pentru a putea pune în circulație, la profil de autostrada, sectorul de drum pe care acum se circulă în regim de DN”, a arătat Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).


 Aici se lucrează la umpluturi, la armarea pământului și la cofrarea unor grinzi, mai arată sursa citată. La spațiile de servicii de la Oiejdea se așterne balast stabilizat și se lucra la fundația trotuarelor și montarea bordurilor.

În zona CIM-ului din nodul rutier Teiuș se efectuează lucrări de umpluturi în casete, lucrări la iluminat și la instalațiile electrice ale viitoarelor clădiri.


Din cauza alunecărilor de teren în zona localităţii Oiejdea, traficul este restricţionat în zonă, pe o distanţă de 1,5 kilometri, pe o bandă pe sens. Potrivit Ministerului Transporturilor, pe acest sector se circulă în ambele sensuri, dar pe o singură cale, în regim de drum naţional, cu limitarea vitezei la 60 km/h. Pe restul lotului 2, limitarea este la 100 de km/h.

Între km 19-20 circulația rutieră se desfășoară pe o singură cale, o bandă pe sens. Anteprenorul și-a asumat ca până în luna aprilie 2022 să finalizeze toate lucrările, însă nu a reușit să se țină de promisiune.

CITEȘTE ȘI:

Lucrările pe şantierul Secţiunii Nuşfalău-Suplacu de Barcău Autostrada Transilvania au ajuns la un stadiu fizic de 28%

abonare newsletter