Actualitate

Clujul își extinde legăturile cu orașul înfrățit Köln în atragerea de fonduri europene

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, dorește extinderea relației de colaborare cu orașul înfrățit Köln atât în domeniul atragerii de fonduri europene cât și în domeniile economic, cultural, artistic și universitar.

Primarul Emil Boc a participat la o serie de evenimente menite să îmbunătățească relațiile de colaborare dintre Cluj-Napoca și orașul german/ Foto: Emil Boc - Facebook Primarul Emil Boc a participat la o serie de evenimente menite să îmbunătățească relațiile de colaborare dintre Cluj-Napoca și orașul german/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

În cadrul unei vizite oficiale în orașul german Köln, oraș înfrățit cu municipiul Cluj-Napoca de 46 de ani, primarul Emil Boc a participat la o serie de evenimente menite să îmbunătățească relațiile de colaborare dintre Cluj-Napoca și orașul german în domeniul economic, dar și cultural, artistic și universitar.


 

„În aceste zile, sunt prezent în orașul înfrățit Köln la o serie de evenimente menite să îmbunătățească relațiile de colaborare dintre Cluj-Napoca și orașul german în domeniul economic, dar și cultural, artistic și universitar.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Ambele orașe fac parte din inițiativa Global StartupCity, iar discuțiile s-au axat pe tema proiectelor Horizon și a altor viitoare proiecte comune în materie de inovare. 

Totodată, această întâlnire a avut loc pentru a celebra deja cei 46 ani de înfrățire dintre orașele noastre.


În cadrul evenimentului, teatrul Puck din Cluj-Napoca a susținut un spectacol artistic (primul festival internațional de teatru de păpuși organizat de orașul Köln), iar orașul nostru a fost prezentat printr-o expoziție de fotografii. 

Cu această ocazie, le-am mulțumit reprezentanților orașului Köln pentru sprijinul umanitar trimis către Cluj-Napoca pentru criza generată de conflictul din Ucraina”, a transmis primarul Emil Boc, pe Facebook.


Protocolul de înfrățire între Cluj-Napoca și Köln a fost semnat încă din noiembrie 1976, orașul german fiind una din primele localități care figurează pe lista orașelor înfrățite cu municipiul din inima Transilvaniei.

 

CITEȘTE ȘI:

Donație a municipalității din Köln, oraș înfrâțit cu Clujul, pentru un spital din oraș

Ultimele Stiri
abonare newsletter