Sănătate

Donație a municipalității din Köln, oraș înfrâțit cu Clujul, pentru un spital din oraș

Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca a primit 70 paturi donație din partea municipalității germane Köln, oraș înfrățit cu municipiul Cluj-Napoca.

Alături de primarul Emil Boc, la recepția oficială a acestei donații au participat Ralf Heine, viceprimarul orașului Köln, prof. dr. Nicolae Constantea, dr. Claudia Fekete-Nicorici, manager interimar al Spitalului Clinic Municipal, Ingo Tegge, directorul Centrului Cultural German Cluj-Napoca și Ludger Thol, președintele Clubului Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord.

Primarul Emil Boc a transmis mulțumiri delegației din Köln, în numele comunității clujene, pentru sprijinul acordat în îmbunătățirea condițiilor oferite pacienților. Oaspeții germani au făcut un tur al Spitalului „Clujana”, exprimându-și aprecierea pentru ceea ce au văzut în această unitate.


„Primăria Cluj-Napoca va continua să ofere sprijin sectorului medical clujean – prin variate proiecte și alocări de la bugetul local conform legislației – și să investească în modernizarea Spitalului „Clujana”, singurul spital din municipiu aflat în subordinea Primăriei”, anunță reprezentanții Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Protocolul de înfrățire între Cluj-Napoca și Köln a fost semnat încă din noiembrie 1976, orașul german fiind una din primele 23 de localități care figurează pe lista orașelor înfrățite cu municipiul din inima Transilvaniei. La acestea, începând de miercuri, se va adăuga municipiul Eskișehir (Turcia).

Ultimele Stiri
abonare newsletter