Actualitate

Terapia este gata să susțină financiar costurile schimbării numelor unor străzi din Cluj pentru a susține simbolic Ucraina

Dragoș Damian, CEO Terapia, propune să ne raliem unui curent internațional de solidaritate și să schimbăm unele nume de străzi în Ucraina, Kiev, Maripol etc.

Terapia este gata să susțină financiar costurile schimbării numelor unor străzi din Cluj pentru a susține simbolic Ucraina/Sursa foto:depositphotos.com Terapia este gata să susțină financiar costurile schimbării numelor unor străzi din Cluj pentru a susține simbolic Ucraina/Sursa foto:depositphotos.com

 

 


„Nu stiu care sunt procedurile legale de schimbare a numelor străzilor, dar as șugera să ne raliem unui curent internațional de solidaritate și să schimbăm unele nume de strazi în Strada Ucraina, Strada Kiev, Strada Maripol, Strada Kharkov, sau similar, desigur dacă aceste nume nu există deja. 

 


Dacă autoritățile au în plan să implementeze un astfel de proiect Terapia este gata să susțină financiar costurile administrative aferente schimbării", a declarat pentru monitorulcj.ro Dragos Damian, CEO Terapia, unul dintre cei mai mari producători de medicamente din România.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

 


Ambasadele Rusiei în Europa, pe străzi care au legătură cu Ucraina

Mai multe capitale din Europa, mai ales din țările baltice, au schimbat numele străzilor pe care sunt sedii ale Ambasadei Rusiei în nume precum Ucraina, Eroii Ucrainei, Slava Ukraini etc.

Coaliția care conduce capitala Letoniei, Riga, a convenit vineri, 4 martie, să schimbe numele străzii pe care se află Ambasada Rusiei în Strada Ucrainei Independente. Decizia Letoniei a venit după ce Vilnius, capitala Lituaniei, a hotărât că va schimba numele  străzii pe care se află Ambasada Rusiei în Eroii Ucrainei.


„Schimbați-vă cărțile de vizită!”, le-a transmis edilul orașului Vilnius diplomaților ruși, precizând că reprezentanța diplomatică va avea adresa Strada Eroii Ucrainei Nr. 2.

„De acum înainte, cartea de vizită a fiecărui angajat al Ambasadei Rusiei va trebui să cinstească eroii ucraineni. Și toți cei care scriu o scrisoare ambasadei vor trebui să se gândească la victimele agresiunii rusești și la eroii Ucrainei”, a spus Remigijus Šimašius.

Capitala Albaniei, Tirana, a devenit cel mai recent oraș european care a redenumit o porțiune a unei străzi pe care se află o ambasadă a Rusiei pentru a-și arăta sprijinul pentru Ucraina.

Erion Veliaj, primarul orașului Tirana, a anunțat în urmă cu trei zile că noua adresă va fi Rruga Ukraina e Lirë (strada Ucrainei Libere) în urma invaziei Moscovei.

„[Personalul ambasadei-n.red] rus va trebui să lucreze, să locuiască și să-și ia corespondența la o adresă stradală din Ucraina Liberă”, a spus el.

Porțiunea de stradă în cauză găzduiește ambasadele Rusiei și Ucrainei, precum și ale Serbiei și Kosovo.

Noua denumire a străzii pe care se află Ambasada Rusiei din Tirana. SURSA FOTO: Erion Veliaj-Instagram

Locuitorii din Orwell Road din Dublin, unde se află Ambasada Federației Ruse, urmează să fie consultați pentru schimbarea străzii în Strada Ucrainei Independente, potrivit irishtimes.com.

Potrivit sursei citate, propunerea de schimbare a numelui drumului a fost adoptată în unanimitate de un subcomitet al Consiliului Județean Dún Laoghaire-Rathdown. Toți cei 20 de consilieri de la reuniunea lunară din zona Dundrum a Consiliului Județean Dún Laoghaire-Rathdown au fost de acord ca numele drumului să fie schimbat. Acuma mai rămâne ca locuitorii să vină cu ultimul cuvânt.

 

Sursa foto: depositphotos.com

 

CITEȘTE ȘI:

Surse: Putin își decapitează serviciile secrete. Șeful unității care coordona campaniile de destabilizare a Ucrainei și lichidarea lui Zelenski, în arest la domiciliu

Ultimele Stiri
abonare newsletter