Actualitate

VIDEO. Pământul o ia din nou „la vale” pe Autostrada Transilvania, între Nădășelu și Zimbor. Imagini surprinse cu drona

Pe autostrada Transilvania, între Nădășelu și Zimbor, au loc alunecări de teren, iar constructorul ia în calcul inclusiv schimbarea traseului, informează specialiștii din cadrul Asociației Pro Infrastructură.

 

 


„Déjà-vu pe Autostrada Transilvania între Nădășelu și Zimbor: o alunecare masivă la km 11+300 și numeroase zone cu sol instabil care au dat bătăi de cap și constructorilor anteriori - Bechtel a sărit peste acest tronson și a început lucrările dincolo de Suplacu de Barcău spre graniță și Maltauro căruia i s-a reziliat contractul înainte de a pune o cupă de excavator în teren după ce a cerut costuri suplimentare imense.

 


Actualul antreprenor general, UMB, în ciuda mobilizării excepționale, nu scapă de problemele majore de consolidare, iar execuția în aceste zone cu instabilitate este fie blocată (ca în cazul alunecării despre care vă vorbim astăzi), fie înregistrează întârzieri și, desigur, costuri în plus.

Deși constructorul actual depune toate eforturile pentru consolidarea versanților, soluțiile aplicate până acum nu par a avea rezultate favorabile.


Experți desemnați de UMB și de CNAIR caută împreună soluții, luându-se în calcul inclusiv schimbarea traseului”, precizează Asociația Pro Infrastructură.

Lucrările de pe lotul Nădăşelu-Zimbor al Autostrăzii Transilvania, construit de antreprenorul român UMB, au avansat într-un ritm alert până în prezent, progresul fiind vizibil după doar câteva luni de la startul şantierului. Lucrările ar trebuie să fie finalizate în 2023.


CITEȘTE ȘI:

Constructorii autostrăzii Sebeș-Turda s-au „împiedicat” de morminte din Evul Mediu

Ultimele Stiri
abonare newsletter