Actualitate

Clujenii, chemați să își exprime părerea cu privire la taxele și impozitele pe 2022

A început perioada de dezbatere publică cu privire la stabilirea taxelor și impozitelor locale pe anul 2022, anunță Primăria Cluj-Napoca.

 

 


Astfel, urmează să fie stabilită valoarea taxelor și impozitelor locale pe anul următor, iar clujenii interesați pot participa la procesul de determinare a acestora, în cadrul dezbaterii publice lansate de municipalitate.

 


„Etapa consultării publice are loc în perioada 6-19 august 2021. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier”, se arată pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca. 

Proiectul de hotărâre poate fi consultat AICI. 


După finalizarea etapei consultării publice, urmează ca la finalul anului aflat în curs, consilierii locali să dezbată și să voteze proiectul de hotărâre privind nivelul taxelor și impozitelor locale pe anul 2022.

Taxele și impozitele nu au crescut în acest an

Anul acesta, taxele și impozitele nu au crescut la Cluj comparativ cu 2020, primarul Emil Boc anunțând că acestea rămân la fel ca în anul precedent. 


„Primăria va menține același nivel al impozitelor și taxelor locale și pentru anul 2021. Nu se va majora nicio taxă și niciun impozit local. Potrivit legii, ele se vor indexa cu 3,8%, care este o obligație legală, cu rata inflației aferentă anului respectiv. În rest, taxele și impozitele locale nu se măresc la Cluj-Napoca în 2021. Această propunere o voi înainta consiliului local”, declara edilul, în noiembrie 2020, cu privire la taxele și impozitele pe 2021.

CITEȘTE ȘI:


Cât vor plăti clujenii pe taxe și impozite locale, în 2021? Parcări mai scumpe, supraimpozitare pentru clădirile și terenurile neîngrijite

Ultimele Stiri
abonare newsletter