Actualitate

9 școli din Cluj, afectate de inundații! Autoritățile promit bani pentru reparații

9 școli din județul Cluj au fost afectate de inundații în ultimele zile și urmează să primească bani de la Guvern.

Florin Cîțu a promis că toate școlile afectate de inundații vor primi bani și vor fi reparate. Întrebat dacă Guvernul va aloca bani pentru şcolile afectate de inundaţiile recente, premierul a confirmat, precizând că aşteaptă o evaluare finală a pagubelor.

„Sigur va aloca bani. Avem şi o evaluare preliminară, dar aştept evaluarea finală. (...) Este vorba despre 17 unităţi şcolare, nouă în Cluj-Napoca, o şcoală în Botoşani, trei grădiniţe în Braşov, un grup sportiv în Satu Mare şi trei şcoli în Alba, e vorba de infiltraţii de apă, acoperişuri avariate, în unele cazuri sunt demisoluri inundate. Vom acorda în timp resursele pentru a repara ceea ce s-a întâmplat cu aceste şcoli”, a spus Cîțu.


Aproape 150 de milioane de lei pentru județele afectate

Guvernul a aprobat, miercuri, acordarea a 148,7 milioane de lei pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren, banii urmând să fie folosiţi pentru repararea a 1.085 de obiective din 243 de unităţi administrativ teritoriale, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu.

Banii vor ajunge în județele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Vâlcea, Vrancea

abonare newsletter