Actualitate

FOTO. O altă avarie produsă de furtună încurcă circulația în Cluj-Napoca, pe podul Aurel Vlaicu

Pe podul Aurel Vlaicu din Mărăști încă se află o avarie provocată de vremea extremă de duminică seara din Cluj-Napoca.

 

 


Traficul în zonă are de suferit și astăzi, asfaltul fiind afectat.

 


O altă avarie a fost semnalată de clujeni, marți, și pe Calea Turzii, șoferii care intră pe banda pe care a fost produsă avaria, fără a ști că ea există, rămânând blocați pe banda respectivă, astfel apărând blocaje în trafic. 

Pe lângă canalizarea care a fost spartă în zona Calea Turzii, șoferii se „lovesc” și de gropile din asfalt, aceștia fiind nevoiți să le ocolească.


Pagubele la Cluj continuă să apară

Vremea rea a continuat la Cluj și luni, în urma furtunii fiind din nou semnalate alte pagube și avarii în diferite zone ale orașului.

Astfel, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj a transmis că începând cu ora 05:50, marți, 20 iulie, clujenii au solicitat ajutor pentru a scoate apa din case și subsoluri, dar și pentru a ridica copacii căzuți în urma furtunii.


„Începând cu ora 5.50 au fost înregistrate nouă solicitări pentru evacuarea apei din subsoluri sau locuințe, majoritatea din municipiul Cluj-Napoca (doar una din localitatea Vâlcele și una din localitatea Baciu).

Din fericire, evenimentele au fost izolate și s-au rezolvat imediat, apa acumulată fiind în cantități scăzute.  Suplimentar față de acestea au mai fost desfășurate două acțiuni pentru îndepărtarea arborilor căzuți”, a mai transmis ISU Cluj.


Clujul, încă sub cod portocaliu

De asemenea, Clujul încă nu a scăpat de pericolul de furtuni și fenomene meteo severe.

Potrivit ANM, de marți de la ora 10:00 până miercuri dimineața la ora 03:00, Clujul se află sub cod portocaliu. 

Fenomenele extreme resimțite vor fi ploile torențiale, vijeliile, fulgerele și grindina, în întreg județul:

„Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente
Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 03:00

În cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului și a zonei montane, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35...50 l/mp și izolat peste 60...80 l/mp”, transmite ANM.

CITEȘTE ȘI:

Tarcea: „Trebuie să renunțăm să mai avem câte 2-3 mașini în fiecare familie. Centura metropolitană nu va rezolva problema traficului”

 

Tarcea, despre intervenția autorităților clujene după furtună: „Viteza de reacție a fost bună. S-a lucrat și noaptea”

Ultimele Stiri
abonare newsletter