Actualitate

Canalizare de pe Calea Turzii, SPARTĂ în urma furtunii violente. Traficul, afectat în zonă. FOTO

O avarie produsă de furtuna de duminică din Cluj-Napoca a fost semnalizată târziu, fapt care îngreunează serios traficul în zonă.

 

 


Șoferii care intră pe banda pe care a fost produsă avaria, fără a ști că ea există, rămân blocați pe banda respectivă, astfel apărând blocaje în trafic.

 


Pe lângă canalizarea care a fost spartă în zonă, șoferii se lovesc și de gropile din asfalt, aceștia fiind nevoiți să le ocolească.

Pagubele la Cluj continuă să apară

Vremea rea a continua la Cluj și luni, în urma furtunii, fiind din nou semnalate alte pagube și avarii în diferite zone ale orașului.


Astfel, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj a transmis că începând cu ora 05:50, marți, 20 iulie, clujenii au solicitat ajutor pentru a scoate apa din case și subsoluri, dar și pentru a ridica copacii căzuți în urma furtunii.

„Începând cu ora 5.50 au fost înregistrate nouă solicitări pentru evacuarea apei din subsoluri sau locuințe, majoritatea din municipiul Cluj-Napoca (doar una din localitatea Vâlcele și una din localitatea Baciu).


Din fericire, evenimentele au fost izolate și s-au rezolvat imediat, apa acumulată fiind în cantități scăzute.  Suplimentar față de acestea au mai fost desfășurate două acțiuni pentru îndepărtarea arborilor căzuți”, a mai transmis ISU Cluj.

Clujul, încă sub cod portocaliu

De asemenea, Clujul încă nu a scăpat de pericolul de furtuni și fenomene meteo severe.


Potrivit ANM, de marți de la ora 10:00 până miercuri dimineața la ora 03:00, Clujul se află sub cod portocaliu. 

Fenomenele extreme resimțite vor fi ploile torențiale, vijeliile, fulgerele și grindina, în întreg județul:

„Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente
Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 03:00

În cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului și a zonei montane, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35...50 l/mp și izolat peste 60...80 l/mp”, transmite ANM. 

CITEȘTE ȘI:

FOTO. Mașină DISTRUSĂ de un copac căzut, pe o stradă din Cluj-Napoca

 

Voluntarii CERT Rescue duc ajutoare oamenilor din Apuseni, afectați GRAV de inundații. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter