Actualitate

Tanczos Barna despre studiul de observare a faunei pentru drumul care leagă A3 de DN1: „Nu vrem să întârziem proiecte, doar respectăm legea”

Tanczos Barna, Ministrul Mediului, a afirmat că nu știe prea multe despre studiul de la Mărtinești, dar vrea ca legile să fie respectate.

 

Voci din Ministerul Mediului spuneau despre un studiu de un an pentru observarea faunei de terenuri agricole în zona drumului expres care va lega DN1 de Autostrada Transilvania.


În urmă cu aproximativ o săptămână, Asociația Pro Infrastructură a tras un semnal de alarmă cu privire la intenția Ministerului Mediului de a desfășura un studiu ce ar bloca proiectul drumului de legătură între Cluj și Autostrada Transilvania timp de un an, manifestându-și dezacordul față de demers. 

Tanczos Barna, prezent astăzi la Cluj-Napoca, a fost întrebat despre această problemă la drumul de legătură de la Mărtinești, însă nu a părut să știe despre ce este vorba.


„Am cerut detaliile despre toate blocajele din infrastructură într-o ședință cu colegii mei, dar nu știu să vă spun exact despre această zonă.  Am cerut o evaluare a impactului, nu cu scopul de a încetini lucările, ci cu scopul de a respecta legile. Evaluarea de impact este obligatorie și procedurile pot fi derulate rapid dacă institutițile care fac investițiile sunt prompte și răspund imediat. Dacă sunt arii protejate, atunci trebuie făcută această evaluare”, a declarat ministrul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter