Actualitate

Poveste cu final fericit. Un pui de pescăruș căzut într-un horn a fost salvat

Pompierii clujeni au salvat un pui de pescăruș căzut într-un horn de 15 metri, după o intervenție de două ore.

 

 


Întâmplarea s-a petrecut luni după-masa, pompierii fiind solicitați să intervină pentru salvarea pescărușului. Întrucât nu a fost posibilă scoaterea acestuia din horn, pompierii au recurs, cu acordul propretarei casei, la spargerea zidăriei din zona hornului, pescărușul fiind scos după circa două ore și dus la o clinică veterinară.

 


„Ieri după amiază, a fost înregistrată o solicitare pentru a salva un pui de pescăruș căzut în interiorul unui horn, pentru evacuarea fumului, cu o înălțime de circa 15 metri.

Pompierii ajunși la fața locului au constatat că distanța foarte mare față de gura de evacuare și faptul că structura hornului era construită din cărămidă lăsa o singură posibilitate de a scoate pasărea din locul unde a rămas blocată și anume spargerea zidăriei de cărămidă în zona unde se presupunea că a rămas blocată pasărea. Proprietara locației și-a dat acordul pentru spargerea zidăriei, astfel încât după cca două ore de eforturi puiul de pescăruș a reușit să iasă singur prin scobitura realizată de pompieri.


Pasărea a fost preluată de proprietara spațiului și au fost transportați împreună, de către echipajul de pompieri, la o clinică veterinară”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

CITEȘTE ȘI


O lebădă prinsă în gunoaie la Barajul Florești, salvată de la moarte

 

abonare newsletter