Actualitate

Caz halucinant la CLUJ! Patru bărbați, reținuți pentru SEX cu un minor și trafic de copii

Patru bărbați, reținuți de polițiști pentru sex cu un minor și trafic de copii în Cluj-Napoca. Cum acționau bărbații?

 

 


Polițiștii din Cluj au făcut percheziții la patru bărbați, bănuiți de trafic de copii, tâlhărie și sex cu un minor.

 


În urma perchezițiilor, polițiștii i-au reținut pe bărbați pentru 24 de ore. 

„La data de 17 iunie a.c., Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Cluj, au efectuat 5 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de minori, tâlhărie și act sexual cu un minor. Patru bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 76 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore.


Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii decembrie 2020, un bărbat, de 35 de ani, ar fi racolat o minoră, în scopul obligării acesteia la practicarea prostituției, în județele Mureș și Cluj. 

Bărbatul ar fi fost sprijinit de alți 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 76 de ani, care ar fi transportat minora la locații stabilite, în vederea practicării prostituției. 


Totodată, acesta ar fi profitat de locurile retrase folosite și de faptul că unii clienți ar fi avut vârste avansate și le-ar fi sustras bani sau bunuri, prin violență.

De asemenea, în situații în care acesta nu ar fi reușit să sustragă bunuri, prin violență, ar fi efectuat filmări. Ulterior, i-ar fi abordat pe aceștia, s-ar fi recomandat ca fiind tatăl minorei și le-ar fi solicitat diverse sume de bani, pentru a nu sesiza autoritățile cu privire la cele petrecute. 


Unul dintre bărbați, în vârstă de 76 de ani, ar fi întreținut, de mai multe ori, acte sexuale cu o altă minoră. 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 5 telefoane mobile, 5 cartele sim, un memory stick și mai multe înscrisuri. 

Patru dintre bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 76 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Ștefan Cicio Pop” Cluj-Napoca și al specialiștilor criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj”, a transmis IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter