Actualitate

Boc, despre Centura Metropolitană: „În 2023 începem lucrările”

Primarul Emil Boc a declarat că „dacă totul decurge normal”, în anul 2023, lucrările la centura metropolitană a Clujului vor putea începe.

 

 


Emil Boc a declarat în cadrul ședinței Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca de miercuri, 16 iunie, că în acest an va fi finalizată partea de documentație a proiectului ce prevede construirea Centurii Metropolitane, urmând că în 2022 să fie demarată procedura de licitație publică.

 


„Anul acesta se termină documentatia, un an va dura licitația publică. Dacă totul decurge normal, în 2023 începem lucrările la centura metropolitană”, a spus Emil Boc.

Cât va costa Centura Metropolitană?

Valoarea proiectului ar urma să se ridice la suma de 600 de milioane de euro, însă suma poate suferi modificări pe parcurs, în funcție de evoluția proiectului.


„Sumele variază, suntem în momentul de față undeva la 600 de milioane de euro, dar depinde foarte mult și de ultimele detalii pe care trebuie să ni le ofere proiectanții, astfel încât să avem o valoare finală, care va fi stabilită odată cu finalizarea studiului de fezabilitate”, a declarat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, în luna aprilie.

Centura Metropolitană, nefinanțată prin PNRR

Deși proiectul ar fi trebuit să fie finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), acesta va fi realizat în cadrul Programului Operațional Sectorial – POS Transport, 2021-2027, ceea ce înseamnă că noul termen de finalizare nu va mai fi anul 2026, așa cum era anunțat inițial, ci anul 2027.


Centura de 41,8 kilometri va avea 20 de noduri. În cadrul proiectului pentru Centura Metropolitană se propunerea realizarea unei rețele de piste de biciclete cu o lungime de 28 de kilometri, din care 19 kilometri urmează să fie de-a lungul centurii rutiere.

CITEȘTE ȘI:


Legătura Clujului la Autostradă NU e inclusă în PNRR. Emil Boc: „Am găsit sursă de finanțare mai rapidă”

Ultimele Stiri
abonare newsletter