Actualitate

Urmează prima VINERI VERDE pe autobuzele din Cluj, datorită depășirii pragului de 50% al populației vaccinate!

În 18 iunie 2021 va avea loc prima vineri verde în ce privește transportul cu autobuzele din Cluj. Acest lucru se datorează depășirii pragului de 50% al populației vaccinate.

 

 


În cadrul unei discuții la un post local de radio, primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat că municipiul Cluj-Napoca a depăşit pragul de 50% al populaţiei vaccinate anti-COVID, fapt pentru care va avea loc prima vineri verde, în data de 18 iunie 2021. 

 


Depășirea pragului de 50% populație vaccinată

„Am primit vestea bună în această dimineaţă, am depăşit 50% de persoane vaccinate în Cluj-Napoca. Ne pregătim ca vinerea viitoare să lansăm oficial vinerea verde. Avem o şedinţă de Consiliu Local, în 18 iunie, şi vom semna oficial!”, a transmis Emil Boc. 

Costuri asigurate și mulțumiri pentru responsabilitate

Potrivit acestuia, costurile acestui program vor fi asigurate de Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca. Dacă nu vor fi îndeajuns de mulți bani, va interveni și Primăria Cluj-Napoca.


Edilul a mulțumit clujenilor pentru responsabilitatea de a se vaccina și celor care au făcut posibilă organizarea acestui program.

„Vreau să mulțumesc tuturor care au făcut posibil acest program, care au înțeles faptul că a trăi în acest secol înseamnă să trăiești sănătos, pentru a pune la dispoziție o alternativă verde la mașină, pentru a avea un oraș de talie european. Am găsit soluția legală, corectă pentru a va propune acest program. În vederea reducerii poluării, încurajarea transportului public și fluidizarii traficului, CTP introduce transportul gratuit în fiecare vineri. Prin acest program, se acordă gratuitate oricărei persoane dorește să călătorească pe mijloacele de transport în comun pe liniile de pe raza municipiului Cluj-Napoca.


Costurile generate de acest program vor fi suportate de CTP. Primăria Cluj-Napoca va interveni să plătească costul suplimentar, dacă este nevoie, prin mecanismul de compensare, conform legii, evident, din banii clujenilor. Anul acesta avem un buget de 7 milioane de lei, deja CTP se pregătește să facă o solicitare de compensare pentru dificultățile pe care le-a întâmpinat deja în primul trimestru al anului, pe fondul pandemiei'', a mai spus primarul, în cadrul discuției la postul local de radio.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter