Monitorul Cartierelor

Vinerea Verde, ziua în care transportul în comun devine GRATUIT. Proiectul se aplică de săptămâna viitoare

Vinerea (sau „Vinerea Verde”) este ziua din săptămână în care toți clujenii vor avea transport în comun gratuit. Mașinile le pot lăsa acasă.

 

 


Aceasta este a doua zi de vineri în care proiectul „Vinerea Verde” se aplică în Cluj-Napoca.

 


Clujenii pot călători cu mijloacele de transport în comun de câte ori vor în această zi. Proiectul a fost inițiat în speranța reducerii poluării și a aglomerației în trafic.

Ministerul Mediului - România a lansat, cu ocazia Zilei Gărzii de Mediu, campania „Vinerea Verde”, sub sloganul „Stop! Azi mașina stă pe loc!” cu scopul de a reduce poluarea și emisiile de carbon din zonele urbane.


„Astăzi am venit pe jos la serviciu, în mod special pentru a marca susținerea campaniei (...). În acest context, am propus să implementăm la Cluj-Napoca, începând chiar din aprilie, câte o zi cu transport public gratuit în fiecare săptămână - vinerea. (...)În cadrul proiectului vinerea verdere, așa cum se numește, Primăria Cluj-Napoca va implementa o zi gratuită pentru transportul în comun în fiecare zi de vineri începând cu luna aprilie. Vom aplica acest lucru doar de luna viitoare, deoarece avem nevoie de timp pentru a pregăti hotărârea de Consiliu Local și să avem transparență decizională pentru a putea fi adoptată de Consiliul Local. Trebuie să ne înțelegem cu CTP să vedem eventualele costuri financiare pentru acest lucru. Am discutat în principiu această temă cu conducerea CTP-ului în calitate de președinte al Asociației Metropolitane. Am căzut de acord că se poate face. Acum doar urmează să stabilim evident pașii procedurali pe care i-am descris. Voi discuta și cu primarii din zona metropolitană și dacă vor cotiza vom extinde această gratuitate și în afara municipiului. Momentan pot spune că doar în Cluj-Napoca o să fie implementată ideea.” a afirmat Emil Boc la un post de radio local, în urmă cu două săptămâni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter