Actualitate

Problemele POS-urilor din autobuze continuă! Clujeancă, OPRITĂ de controlorii CTP, deși avea biletul cumpărat

O femeie din Cluj a fost oprită de controlori, deși a cumpărat bilet. Aceasta a relatat, supărată, întâmplarea.

 

 


O femeie din Cluj a relatat, indignată, ce i s-a întâmplat în timpul unui control, desfășurat în autobuzul cu care circula, M22. Femeia plătise biletul, și, deși tranzacția apărea ca fiind aprobată, aceasta a fost atenționată și a fost la un pas de a lua o amendă.

 


„Să facă ceva cu procedura de eliberare a chitanței. Nu știu de ce, dar cardul meu nu apărea pe lista de tranzacții după spusele domnilor DEȘI EU AM PLĂTIT ȘI BANII MI-AU FOST LUAȚI.

Domnii controlori nu au avut o atitudine tocmai potrivită, eu nu înțeleg, au vrut să îmi scrie amenda deși la mine în aplicație apare clar că acei 4 lei pentru bilet au fost luați. Chiar am stat lângă aparat și a fost aprobată tranzacția.” a spus femeia.


Cauza problemei

Conform declarațiilor unui reprezentant al CTP Cluj-Napoca, problemele ar fi fost cauzate de ora achitării biletului, care nu apărea pe poza care a fost prezentată de femeie controlorilor. Femeia nu a primit amendă și nu a fost dată jos din autobuz, conform declarației reprezentantului.

„Controlorii sunt obișnuiți ca mulți dintre călători să le arate poze cu tranzacțiile făcute, dar fără ca ora să fie specificată, uneori este chiar modificată, fapt pentru care sunt aceștia privind aceste cazuri.


Doamna ne-a arătat o poză cu tranzacția, dar ora nu apărea, fapt pentru care controlorii au vrut să îi dea amendă. Femeia nu a fost dată jos din autobuz, doar atenționată. Controlorii au coborît la Metro.” a transmis reprezentantul CTP Cluj-Napoca.

Instrucțiuni pentru o funcționare fără probleme a POS-urilor

De asemenea, CTP Cluj-Napoca a menționat, într-o postare pe Facebook, faptul că eliminarea chitanței la cumpărarea biletului cu cardul la POS și protecția la cumpărarea accidentală a celui de-al 2-lea bilet sunt posibile.


„În momentul achiziționării unui bilet de călătorie la POS-urile din mijloacele de transport în comun, tranzacția este confirmată de mesajul APROBAT afișat pe ecranul verde al validatorului. Aprinderea succesivă a celor 4 leduri ale validatorului confirmă citirea corectă a datelor de pe card și inițierea tranzacției.

Dacă ecranul terminalului devine roșu și este afișat mesajul DECLINAT, tranzacția nu a fost aprobată, iar călătoria trebuie achitată prin modalități alternative.

Validările multiple pot fi efectuate doar prin alegerea opțiunii dedicate, apăsând pe butonul de pe POS, astfel că nu există riscul validărilor multiple prin apropierea accidentală de validator a cardului bancar.

Controlorii de bilete pot constata dacă plata călătoriei a fost efectuată la echipamentul la care a fost validat cardul bancar, prin verificarea ultimelor 4 cifre ale cardului care vor fi comunicate de călător.” a transmis CTP Cluj-Napoca, în postarea de pe Facebook.

abonare newsletter