Actualitate

Topul chiriilor în Cluj. Unde găsești cele mai ieftine apartamente

Topul chiriilor în Cluj. Unde găsim cele mai ieftine, dar și cele mai scumpe apartamente de locuit în Cluj.

 

 


Clujul a devenit în ultimii ani un adevărat El Dorado pentru piața imobiliară, fiind una dintre zonele cu cea mai puternică migrație din zonă. Conform unor date statistice realizate de Blitz Imobiliare, prețul mediu pentru o chirie la Cluj este de 329 de euro în aprilie 2021.

Cele mai ieftine prețuri în topul chiriilor din Cluj-Napoca sunt în cartierul Iris, acolo unde prețul mediu al unui apartament de închiriat este de 277 de euro. Mai rentabil decât Iris este doar comuna Florești cu 229 de euro. O altă zonă cu locuințe sub 250 de euro este Dâmbu Rotund, conform aceleiași analize.


Topul chiriilor în Cluj. Cele mai ieftine și cele mai scumpe zone

Bună Ziua -  438 euro
Andrei Mureșan – 424 euro
Central – 381 euro
Plopilor – 358 euro
Zorilor – 332 euro
Grigorescu – 332 euro
Mărăști – 318 euro
Mănăștur – 311 euro
Iris – 277 euro
Florești – 229 euro

Prețul mediu al unei chirii la Cluj a scăzut cu 10 euro în ultimele trei luni, dar este posibil ca acest trend să se schimbe o dată cu eliminarea restricțiilor.


Studenții, marea pierdere pentru Cluj

60% dintre studenții clujeni au renunțat la chirii la începutul pandemiei de COVID-19 și suspendarea cursurilor de la facultate. Odată cu suspendarea cursurilor de la facultăți și începerea cursurilor online, studenții au început să discute cu proprietarii problema chiriilor în ultimul an. O parte dintre chiriași au stabilit reducerea chiriei din cauza suspendării activităților din diferite domenii, astfel încât veniturile nu mai erau aceleași.

Situația nu a fost mai bună nici pentru proprietarii care se ocupă de alte chirii în ultimul an și nu au legătură cu studenții. Un alt segment afectat de pandemia de COVID-19 a fost segmentul spațiilor comerciale și de birouri. Motivul acestei scăderi a fost blocajul din punct de vedere al mobilității clienților. Acest segment a suferit o scădere de 83%. Companiile și-au adaptat activitatea conform contextului și au optat pentru mutarea activității la domiciliu, în mediul online.

abonare newsletter