Actualitate

TOȚI elevii din Florești se întorc la școală, de luni

Toți elevii din Florești se întorc la școală cu prezență fizică,începând de luni. Rata de infectare COVID-19 în comună a scăzut la 1 caz la mia de locuitori.

 

 


Conform unui ordin comun semnat, marți, de ministrul Educației și ministrul Sănătății, elevii din localitățile în care rata de infectare scade la 1 caz COVID-19 la mia de locuitori, se vor reîntoarce în băncile școlii. Măsura adoptată de autorități vine în sprijinul elevilor care susțin examene importante în acest final de an.

 


Astfel, rata de infectare COVID-19 în comuna Florești a scăzut, vineri, la 1 caz la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că de luni, 24 mai, toți elevii din comună vor merge fizic la școală.

„Noi am făcut ceea ce a ținut de noi să creăm cadrul legal, ministrul Educației și ministrul Sănătății, pentru ca acest Comitet municipal al municipiului București pentru Situații de Urgență și alte Comitete județene pentru Situații de Urgență să poată decide adaptat la realități. Deci am dat libertate. Elevilor care prezintă simptome specifice de orice fel li se recomandă să nu intre în comunitate, care au vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate, vor trebui să aibă asigurat procesul de învățare online. Teama exagerată este o vulnerabilitate”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, săptămâna aceasta.


CITEȘTE ȘI

O școală eco, cu peste 900 de locuri, va fi construită în Florești

Ultimele Stiri
abonare newsletter