monitorulcj.ro Menu
Educație

O școală eco, cu peste 900 de locuri, va fi construită în Florești

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat că va demara construcția unei noi școli cu peste 900 de locuri.

O școală eco, cu peste 900 de locuri, va fi construită la Florești

 

 


Este vorba de o școală „eco”, cu fațadă vie și care produce oxigen, fiind astfel prietenoasă cu mediul înconjurător. Școala va avea clasele 0-VIII și o capacitate de peste 900 de locuri pentru elevi, a arătat edilul.

 


De asemenea, clădirea va fi alcătuită din 36 de săli de clasă, patru laboratoare, bibliotecă și sală de mese. Școala va avea curte generoasă și sală de sport.

„Primul proiect pe care vi-l prezint este edificarea unei noi școli în zona Eroilor. La proiectarea acestei școli mizăm mult pe ideea de sustenabilitate, de producție de oxigen, printr-o fațadă vie și crearea unui mediu cât mai apropiat de natură pentru copiii ce o vor utiliza. Această școală va avea o capacitate de aproximativ 900 de locuri, pentru copii de la clasa 0 până la clasa a VIII-a, cu 36 de săli de clasă, 4 laboratoare, bibliotecă, săli de mese, birouri administrative și toate sălile anexe. Suprafața desfășurată este de aproximativ 6.500 de metri pătrați. Curtea școlii va fi una generoasă, având și o sală de sport adiacentă, care va forma o curte a școlii printr-o formă modernă a acestei școli.


Sursa de finanțare pentru această școală o vor alcătui fondurile europene sau fondurile guvernamentale. Bineînțeles, vom aloca atât cât este nevoie și de la bugetul local pentru a putea desfășura acest proiect în cele mai bune condiții. De asemenea, se va regăsi pe bugetul anului 2021 acest proiect pentru realizarea școlii și pașii premergători pentru a putea demara această construcție”, a declarat Bogdan Pivariu, într-o conferință de presă.

CITEȘTE ȘI


Primăria Florești vrea să acorde sprijin de 10 milioane de euro pentru 50 de start-up-uri