Actualitate

Haos din cauza ploii, în traficul din Cluj. 15 polițiști locali pe care NU I-A VĂZUT NIMENI, au „fluidizat” miile de mașini din centru

Traficul din Cluj reprezintă o problemă tot mai greu de ignorat. Azi doar 15 polițiști au ținut piept haosului de pe străzile aglomerate ale Clujului.

 

 


Azi, în jurul orei prânzului, doar 15 polițiști au fost puși să țină piept miilor de mașini din trafic. Numărul acestora este foarte mic comparativ cu traficul ce se formează la orele de vârf. Pe lângă ploaia care oricum creează mai multe probleme în trafic, ora prânzului reprezintă timpul în care elevii ies de la școală, ceea ce face ca numărul mașinilor să fie copleșitor.

Declarația Primăriei Cluj-Napoca

„Polițiștii locali acționează zilnic în zonele aglomerate din municipiul Cluj-Napoca, având atribuții inclusiv ceea ce privește dirijarea și fluidizarea traficului.


În prima parte a zilei de joi, 20 mai 2021, un număr de 15 polițiști locali s-au aflat în mai multe zone aglomerate din municipiu, precum: Piața Lucian Blaga, Piața Unirii, Bd. Regele Ferdinand, str. Moților, str. Paris, Bd. 21 decembrie 1989 (zona afectată de lucrările de modernizare).” a transmis Primăria Cluj.

Soluțiile date de primar

Primarul Emil Boc a spus că transportul în comun este soluția prin care se poate fluidiza traficul, doar că trebuie să găsească o soluție prin care să convingă clujenii să folosească mai mult autobuzele și să își lase mașinile acasă. Emil Boc a spus că din această cauză, administrația publică este preocupată de modernizarea mijloacelor de autobuz.


„Noi trebuie să găsim soluția alternativă pentru mașini. Prima soluție pe care am găsit-o pentru trafic a fost transportul în comun și mijloacele alternative, bicicletă, trotinetă etc. Transportul în comun de la noi este cel mai modern din România, jumătatea este deja verde. Noi, acum trebuie să fluidizăm încât să fie și mai convingător pentru cetățean să își lase mașina acasă.

„Decât să stea 30 de minute în mașină, mai bine merge 10 minute cu autobuzul. Pentru asta lucrăm. De asta vrem să facem și metroul, de asta cumpărăm autobuze electrice, de asta ne uităm să cumpărăm și autobuze cu hidrogen. Vrem să extindem cât de mult putem benzile pentru autobuze”, a mai adăugat Emil Boc.


De asemenea, primarul a anunțat a anunțat că în următoarea perioadă urmează să fie creată o bandă specială dedicată tramvaielor, în zona Bulevardului Muncii.

Alte cauze ale îngreunării traficului

Aglomerația din Cluj s-a îngreunat și mai mult de când a început modernizarea mai multor străzi din municipiul Cluj-Napoca, în zona centrală.


Pe lângă aspectele deja menționate, mai este și faptul că este sfârșit de săptămână, timp în care lumea să pornească înspre casă.

abonare newsletter