Actualitate

Boc vrea să convingă clujenii să lase mașina acasă: „Oricât de mult am lărgi un bulevard, tot va fi plin de mașini”

Emil Boc vrea să convingă clujenii să lase mașinile acasă și să circule mai mult cu autobuzul. Lărgirea Căii Mănăștur este proiectul care va rezolva problema traficului din Cluj-Napoca, spune Emil Boc.

 

Lărgirea Căii Mănăștur este soluția perfectă pentru fluidizarea traficului și este un obiectiv cheie în vederea prioritizării transportului în comun, spune Emil Boc. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a spus că oricât de mult s-ar lărgi un bulevard, tot va fi plin de mașini, pentru că oamenii aleg mașina în locul autobuzului.


 

„La Fabrica de Bere lărgim strada pentru că acolo se sugrumă tot traficul care vine din, și spre Mănăștur. Deja am început lucrările. Vom avea benzi dedicate transportului în comun. Oricât de mult ai lărgi un bulevard, vă asigur că a doua zi va fi plin de mașini. Viața la oraș are particulalritățile ei. Ori câte bulevarde am lărgi pentru fluidizarea traficului, tot va fi plin de mașini, pentru că mașina este la îndemâna tuturor”, a declarat Emil Boc la un radio local.


Boc vrea să convingă clujenii să lase mașinile acasă

Edilul a spus că transportul în comun este soluția prin care se poate fluidiza traficul, doar că trebuie să găsească o soluție prin care să convingă clujenii să folosească mai mult autobuzele și să își lase mașinile acasă. Emil Boc a spus că din această cauză, administrația publică este preocupată de modernizarea mijloacelor de autobuz.

„Noi trebuie să găsim soluția alternativă pentru mașini. Prima soluție pe care am găsit-o pentru tarfic a fost transportul în comun și mijloacele alternative, bicicletă, trotinetă etc. Transportul în comun de la noi este cel mai modern din România, jumătatea este deja verde. Noi, acum trebuie să fluidizăm încât să fie și mai convingător pentru cetățean să își lase mașina acasă.


Decât să stea 30 de minute în mașină, mai bine merge 10 minute cu autobuzul. Pentru asta lucrăm. De asta vrem să facem și metroul, de asta cumpărăm autobuze electrice, de asta ne uităm să cumpărăm și autobuze cu hidrogen. Vrem să extindem cât de mult putem benzile pentru autobuze”, a mai adăugat Emil Boc.

Valoarea totală a investiției „Modernizare Calea Moților – Calea Mănăștur – strada Uzinei Electrice – strada Oțetului – strada Mărginașă” este de 54.328.940,68 lei (cu TVA), valoarea necesară pentru exproprieri fiind de 14.466.601,95 lei. În total, o suprafață de peste 40.500 de metri liniari va fi expropriată pentru lărgirea Căii Mănăștur. Durata de realizare a lucrărilor este de doi ani.


Cum se va moderniza Calea Mănăștur?

- Patru benzi de circulație pe Calea Mănăștur, cu o lățime de trei metri liniari, iar la intersecția cu strada Mărginașă se vor realiza cinci benzi de circulație;
- Trei benzi de circulație pe strada Mărginașă cu o lățime de 2,90 ml;
- Patru benzi de circulație pe strada Oțetului cu o lățime de 3 ml, iar la intersecția cu Calea Moților se vor realiza cinci benzi de circulație;
- Patru benzi de circulație pe tronsonul Calea Moților – între strada Mărginașă și strada Moldovei, cu o lățime de 3 ml;
- Trotuare pe ambele părți ale carosabilului cu lățimi între 2 și 5 ml;
- Piste de biciclete în ambele sensuri pe Calea Mănăștur, Calea Moților și strada Oțetului cu o lățime de 2 ml.

CITEȘTE ȘI:


Emil Boc continuă războiul cu șoferii clujeni: „Vom avea bandă de transport în comun doar pentru tramvaie”

Ultimele Stiri
abonare newsletter