Actualitate

FOTO. Cum va arăta pasajul de pe Tăietura Turcului, care va fluidiza traficul în zonă

Au fost publicate primele randări cu modul în care va arăta Tăietura Turcului.

 

 


S-au publicat primele randări cu Tăietura Turcului și cum se preconizează că va arăta această zonă.

Pasajul costă 25 de milioane de euro, dar va intra în finanțarea unui proiect european semnat de Căile Ferate Române (CFR), deoarece bugetul primăriei nu poate acoperi această sumă.


Nemulțumiri

La începutul lunii aprilie, clujenii care locuiesc în zona respectivă și-au exprimat nemulțumirea cu privire la trecerea pasajului peste o parte dintre proprietăți. Viceprimarul Dan Tarcea a declarat atunci că aceștia au fost înștiințați în legătură cu pasajul chiar de când au achiziționat terenul.


Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea a explicat pentru monitorulcj.ro că oamenii vor putea contesta doar suma cu care terenurile lor vor fi expropriate, dar nu și soluția.

„Acest pasaj costă 25 de milioane de euro. Discutăm de o sumă extrem de mare, care nu poate fi suportată din bugetul Primăriei. De aceea noi am făcut studiul de fezabilitate și l-am predat CFR-ului, care are un contract de 1,1 miliarde de euro, semnat deja cu Comisia Europeană pentru electrificarea căii ferate și creșterea vitezei pe calea ferată de la Cluj-Napoca la Episcopia Bihor”, a declarat pentru monitorulcj.ro viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Dan Tarcea.


Clujenii pot contesta suma, dar nu și soluția

Dan Tarcea a spus că nu există o altă variantă pentru acest pasaj, pentru că este o intersecție complexă cu șase străzi. Oamenii care au casă acolo vor putea contesta suma, dar nu și soluția, a subliniat viceprimarul.


„Cei care sunt nemulțmiți de construirea acestui pasaj, în momentul în care și-au achiziționat terenul, aceasta era grevat de servitute de utilitate publică. Deci oamenii care și-au cumpărat terenul știau că pe acolo va fi un pasaj, și cu toate acestea sunt nemulțumiți și contestă traseul pasajului. Din păcate nu există o altă variantă pe unde să treacă pasajul. Discutăm de o intersecție foarte complexă care are 6 străzi și trebuie să facem conexiunea pentru toate.” a mai declarat viceprimarul.

Propuneri, sugestii, opinii

În perioada 04-19 mai 2021, publicul are posibilitatea de a transmite propuneri, sugestii sau opinii cu privire la documentația PUZ de restructurare urbană, pe adresa de e-mail registratura@primăriaclujnapoca.ro sau la sediul Primăriei din Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter