Monitorul Cartierelor

Mănășturenii se opun blocului de 13 etaje, propus pe Parâng! Azi ies în stradă: „Vrem oraș de locuit, nu pentru profit”

Mai mulți clujeni care locuiesc în Mănăștur ies luni în stradă pentru a se opune construcției blocului de 13 etaje din zona La Terenuri, pe strada Parâng.


 

 


Mănășturenii ies luni, 10 mai, în stradă la ora 16:00, la locul de joacă de lângă Academia Piticilor, pentru a se opune blocului de 13 etaje propus în Mănăștur, anunță activistul Adrian Dohotaru.

 


Adrian Dohotaru, organizatorul Marșului Haosului Imobiliar, eveniment împotriva construcției unui bloc din Baciu, evidențiază că mănășturenii își doresc „un oraș de locuit, nu pentru profit”, iar haosul imobiliar trebuie să se oprească.

„Ne întâlnim mai mulți mănăștureni care ne opunem ansamblului imobiliar pe 13 niveluri din zona La Terenuri (azi, 10 mai, ora 16.00, locul de joacă de lângă Academia Piticilor). E simplu, vrem oraș de locuit, nu pentru profit. Nu vrem un cartier și mai sufocat de betoane și mai poluat de trafic auto, nici ca haosul imobiliar din Cluj să se perpetuze la infinit. Nu vrem nici etajul, nici șantajul, cum ne-a acuzat pe noi, mănășturenii, că suntem șantajiști pentru că ne opunem ansamblului imobiliar proiectat de dânsul. Să-i fie rușine arhitectului care dă asemenea declarații publice, ar trebui dat afară din toate comisiile de urbanism din Cluj”, a anunțat Adrian Dohotaru.


Blocul propus ar fi construit pe strada Parâng din cartierul Mănăștur și ar avea 13 etaje: un parter, zece etaje întregi, un etaj tehnic și trei nivele de subsol. Cartierul Mănăștur este cel mai mare și mai aglomerat oraș al municipiului Cluj-Napoca, unde deja există zeci de blocuri de 10 etaje.

CITEȘTE ȘI:


Topul chiriilor din Cluj! Prețul unui apartament de lux ajunge chiar și la 1.000 de euro

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter