Actualitate

Gard apărut peste noapte lângă Hotelul Cristian din Piața Mihai Viteazul. Pietonii, nevoiți să ocolească construcția pe carosabil

Un gard metalic a apărut lângă Hotelul Cristian din Piața Mihai Vitezul din Cluj-Napoca. Trecătorii sunt nevoiți momentan să ocolească zona pe carosabil. Un consilier USR PLUS a precizat că nu se cunoaște încă dacă gardul a primit autorizație de construire.

 

 


Consilierul local USR PLUS Alexandra Oană a postat pe rețelele de socializare câteva fotografii în care se poate observa cum lângă hotelul Cristian din Piața Mihai Viteazul din Cluj-Napoca a apărut „peste noapte” un gard metalic. Trecătorii sunt nevoiți astfel să ocolească zona pe carosabil. Alexandra Oană a precizat că nu se știe dacă există o autorizație pentru gardul proaspăt construit.

 


„Când vrei să ascunzi ruina sub preș, sau după gard în cazul acesta, dar nu reușești decât să atragi atenția asupra ei. Peste noapte, lângă Hotelul Cristian, a apărut un gard metalic pe latura dinspre Piața Mihai Viteazul, închizând cu totul gangul dintre hala pieței și zona din fața hotelului.

Nu îmi dau seama la ce s-au gândit cei care au ridicat acest gard sau cei care l-au autorizat. Desigur, în eventualitatea în care are autorizație. Gardul nu rezolvă nimic, ba chiar perturbă și mai mult libertatea de mișcare a pietonilor ce sunt acum obligați să ocolească hotelul pe carosabil. În ședința Consiliului Local din 22 februarie a fost adoptat un proiect de modernizare a Liceului Bălcescu și de reabilitare a străzilor adiacente, inclusiv a străzii Argeș, în valoare de 18.3 milioane de euro.


Am solicitat atunci ca tema concursului de soluții pentru reamenajarea zonei să includă și clarificarea situației Hotelului Cristian. Răspunsul Primăriei la acel moment a fost că nu există cadrul legal pentru demolarea hotelului. Nu putem însă investi aceasta sumă și nu putem deschide un șantier de asemenea anvergură fără să rezolvăm problema hotelului construit în mijlocul trotuarului. Trebuie să folosim toate pârghiile pe care le avem la dispoziție pentru a îndepărta această construcție aberantă ce, de 20 de ani, sfidează orice regulă urbanistică și orice normă de siguranță”, a scris consilierul USR PLUS.

Clujenii, deranjați de construcție

Hotelul Cristian din Piața Mihai Viteazu reprezintă una dintre cele mai controversate construcții din Cluj-Napoca, acesta fiind construit fără fundație și fără autorizație de construcție. Actualul edil, Emil Boc, dă vina pe Gheorghe Funar, fostul primar al Clujului, pentru construcția din centrul orașului.


Luna trecută, un clujean a venit cu o inițiativă inedită, prin care a îndemnat mai mulți clujeni să strângă bani pentru a cumpăra și demola hotelul Cristian din Piața Mihai Viteazu, care a ajuns să deranjeze mii de clujeni.

CITEȘTE ȘI


Clujenii vor să strângă bani pentru a cumpăra și demola Hotelul Cristian!: „Este o rușine pentru acest oraș”

Ultimele Stiri
abonare newsletter