Actualitate

Moții, la capătul răbdării. Cer autorităților să repare drumul dintre Turda și Câmpeni

A fost formulată o petiție în care se cere repararea drumului ce leagă Turda de Câmpeni. Cei care circulă pe această rută susțin că își strică mașinile, fiind nevoiți să circule zilnic pentru a ajunge la locul de muncă.

 

 


O petiție prin care cei care circulă pe drumul dintre Turda și Câmpeni a fost formulată, în vederea reparării șoselei. Oamenii susțin că își distrug mașinile, fiind nevoiți să circule zilnic pe acest drum, pentru a ajunge la locurile de muncă pe care le au în Cluj-Napoca. Petiția a fost semnată în numele tuturor „moților din județele Cluj și Alba”.

 


Autorul petiției este un profesor din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), UBB, și susține că petiția reprezintă „strigătul de disperare împotriva nepăsării și a indolenței unor autorități care au făcut prea puțin în ultimii  treizeci de ani”.

Totodată, moții reclamă că drumul Turda-Câmpeni este plin de gropi, praguri, șanțuri înfundate ori terasamente surpate și că nu a mai fost reabilitat în mod real de dinainte de 1989.


Drumul „schilodit” de traficul intens

„Legătura Țării Moților este necesară nu numai cu Alba-Iulia, ci și cu Turda și Cluj-Napoca, orașe în care mulți dintre noi muncim. Dar, factorilor de decizie din Alba nu le pasă, doar acest drum nu leagă Țara Moților cu capitala de județ, celor de la Cluj, nici lor, doar face legătura cu alt județ.

Acest drum a fost schilodit de trecerea timpului dar și de traficul greu rezultat din exploatarea unor resurse din zona noastră, a Țării Moților, lemnul sau agregatele de nisip și piatră care au alimentat diverse sectoare de autostrăzi din județele Alba sau Cluj.


Acest sector de drum național, pe raza celor două județe, a devenit o batjocură plină de cinism la adresa noastră, a moților. Constituie o enormă rușine pentru o țară aflată în Uniunea Europeană în anul 2021”, se arată în cuprinsul petiției formulate.

Peste 1.000 de semnături

De asemenea, cei care circulă frecvent pe ruta dinspre Turda și Cluj-Napoca reclamă faptul că își strică „sistematic mașinile”.


Aceștia amenință cu faptul că dacă în urma petiției nu se vor lua măsuri în privința reparării drumului, se va trece la acțiuni de protest.

„Noi nu vom mai accepta cârpeli. Acel drum poate fi reabilitat prin bani europeni, trebuie numai păsare din partea celor care ne conduc. Înțelegerea noastră se apropie de sfărșit, iar noi ne vom bate pentru drepturile noastre, dacă vom mai fi batjocoriți”, afirmă semnatarii petiției.

Într-o singură zi, petiția a reușit să strângă peste 1.000 de semnături, urmând ca aceasta să fie înaintată autorităților competente.

CITEȘTE ȘI

Turda ca după BOMBARDAMENT. Zeci de gropi și cratere împânzesc drumul. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter