Actualitate

Turda ca după BOMBARDAMENT. Zeci de gropi și cratere împânzesc drumul. FOTO

Gropile au luat cu asalt un drum de la intrarea în municipiul Turda, dinspre Autostrada Transilvania. Imaginile au fost surprinse duminică, pe Strada 22 Decembrie 1989.

Drumul, desprins parcă din evul mediu, împânzit de gropi și plin de noroi, este primul lucru cu care cei care tranzitează zona se întâlnesc, la intrarea în municipiul Turda.

Strada 22 Decembrie 1989 se află în proces de reabilitare și modernizare, în perioada 2019-2022, fiind prima dintr-o serie de drumuri care vor fi remodelate printr-un proiect european în valoare de 31,9 milioane de euro, în cadrul Planului de Mobilitate Urbană Turda. Potrivit proiectului, strada va fi reabilitată și modernizată complet, cu piste de biciclete, alveole pentru autobuze, stații moderne, e-ticketing, monitorizare video și spații verzi.


Edilul Municipiului Turda, Matei Cristian, fost primar PSD, transferat recent la PNL, s-a lăudat pe, pagina sa de Facebook, odată cu intrarea în reabilitare a străzii 22 decembrie 1989: “În curând vom da startul lucrărilor din cadrul proiectului european de modernizare a celor 4 coridoare de mobilitate urbană Turda, care se vor desfășura în perioada 2019 – 2022! Prin implementarea acestor proiecte, Turda va deveni un oraș prietenos cu mediul, cu locuitorii săi, cu turiștii, cu mediul de afaceri și investitorii, având o rețea modernă de infrastructură susținută de zone urbane curate și verzi”, a precizat primarul Cristian Matei, la lansarea proiectului.

Până una-alta însă, turdenii și toți șoferii care tranzitează zona sunt întâmpinați de cratere și noroi în loc de trotuare, drumul fiind la rândul lui într-o stare execrabilă.


Matei le cere turdenilor încă un madnat la Primărie, de data asta din partea PNL

Cristian Matei, fost membru PSD a fost desemnat ca viitor candidat al PNL pentru Primăria Turda. Matei și-a început mandatul la primărie în PSD, partid din care a fost exclus recent. El i-a luat locul la Primărie lui Tudor Ștefănie, care a „păstorit” municipalitatea turdeană din partea PD, PDL, PNL din 2004 până în 2016.

Etichete: gropi strazi drum turda
abonare newsletter