Actualitate

Boc susține certificatul de vaccinare anti-COVID: „Dacă îl ai, poți să stai în unele locuri fără mască”

Primarul Emil Boc se declară un susținător al certificatului de vaccinare și îndeamnă clujenii să se imunizeze.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat joi în cadrul unei intervenții la un post local de radio că susține implementarea obligativității certificatului de vaccinare la nivelul Uniunii Europene și implicit, în țara noastră. Edilul clujean a mai anunțat că secțiile de terapie intensivă din spitalele aflate în municipiu se apropie de o supraaglomerare, vaccinarea fiind principala „armă” de a lupta cu COVID-19 și șansa spre o viață normală a clujenilor.

 


„Dacă toți ne facem datoria, eu spun că putem ține virusul sub control. Clujul este în vârful județelor pentru că testează mult, iar la nivelul municipiului Cluj-Napoca, obiectivul nostru este să excludem sau mai bine spus, să evităm carantina cu orice preț. Menținem economia deschisă atât cât este cu putință și trimitem copiii la școală în siguranță, pentru ca viața clujenilor să se desfășoare cât de cât normal. Nu trebuie însă, relaxate măsurile de siguranță sub nicio formă”, a declarat edilul clujean.

Boc susține că locuitorii clujeni sunt dornici de vaccinare

Emil Boc a vorbit și despre importanța imunizării, precizând că la Cluj, dorința de vaccinare este „foarte ridicată”.


„Eu văd un singur lucru, și anume că la Cluj, cererea de vaccinare este mai mare decât oferta. Situația în spitale este destul de delicată. Suntem aproape de limita superioară a locurilor la terapie intensivă, dar aici este și măiestria cadrelor medicale și a spitalelor clujene, că au reușit să prevină supraaglomerarea și ajungerea pacienților la terapie intensivă. Noi primim și cazuri din alte județe, de aceea presiunea este în creștere în acest moment. Este complicat, dar încă avem situația sub control”, a mai spus Boc, în cadrul emisiunii radio.

Emil Boc, susținător al certificatului de vaccinare

Primarul clujean a mai precizat că este un susținător al impunerii unui certificat de vaccinare pentru persoanele care doresc să participe la diferite evenimente ori să călătorească și consideră aceasta o metodă eficientă care ar putea duce în curând la revenirea oamenilor la viața de dinaintea pandemiei.


„Într-o formă sau alta, se va ajunge la acel certificat de vaccinare, iar fără el, fie nu vei putea să călătorești în anumite zone, fie nu vei putea participa la numite evenimente ori activități. Cei care vor avea ceriticat de vaccinare vor putea merge mai ușor într-un mediu în care nu se folosește masca, dacă toți de acolo sunt vaccinați. La restaurante, probabil că se va ajunge la situația în care nu vor mai trebui să poarte mască cei care sunt imunizați. Încet, dar sigur, vaccinul va ajunge să fie un element de viață socială, în sensul că multe activități sociale vor fi condiționate de acesta. Nu ești obligat să te vaccinezi, dar dacă vrei să mergi undeva, va trebui să ai acest vaccin făcut. Eu am susținut ca Uniunea Europeană să vorbească aceeași limbă și să impună un singur model de certificat european de vaccin, care să permită reluarea activităților economice și a turismului, pentru cei care vor dori. Nu este o obligativitate, dar viața ne va duce treptat spre această direcție și de aceea susțin vaccinarea”, a explicat edilul.

CITEȘTE ȘI


Emil Boc s-a vaccinat anti-COVID! „Recomand tututor să se vaccineze”. FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter