Actualitate

Grecia își deschide granițele din 16 aprilie. În ce condiții pot românii călători și cum evită carantina la întoarcere

Românii vor putea călători în Grecia începând cu data de 16 aprilie. Există câteva condiții de care trebuie să țină cont românii care vor să aibă parte de o vacanță frumoasă în Grecia.

 

 


Grecia îți deschide granițele începând cu data de 16 aprilie, au anunțat autoritățile. Românii care doresc să călătorească în Grecia trebuie să demonstreze că s-au vaccinat și că au anticorpi, sau să prezinte un test PCR negativ. Reprezentanții agențiilor de turrism spun că acest anunț a venit la fix, mai ales că există un interes mare pentru vacanțe în Grecia din partea românilor, chiar și pentru mini-vacanța de Paște.

 


Ministrul Ecomoniei, Claudiu Năsui a spus că acest anunț chiar este o veste bună, pentru că lucrurile trebuie să devină la normalitate.

„Pentru turiștii români, la intrarea în Grecia nu se va cere decât un document de călătorie care se poate face foarte ușor, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Practic, nu ar avea carantină în momentul în care se duc în Grecia. Am vorbit chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și mi-a comunicat lucrurile acestea”, a spus ministrul Economiei, Claudiu Năsui, potrivit Digi24.


Care sunt condițiile în care românii nu ar intra în carantină

Ministrul a anunțat și care sunt condițiile în care românii ar putea să nu intre în carantină la întoarcere:

„De asemenea, un punct esențial era întoarcerea turiștilor. Aici sunt mai multe cazuri. Până acum, dacă țara nu era pe lista CNSU, se putea intra direct, dacă o țară - discutăm acum de Grecia - intră pe listă, persoanele care se întorc în țară și sunt vaccinate (10 zile de la rapel) nu intră în carantină, deci intră direct. Iarăși, dacă persoana a fost bolnavă de COVID în ultimele 90 de zile nu intră în carantină”, a mai spus ministrul.


Claudiu Năsui a spus că așteaptă mai multe detalii de la autoritățile din Grecia cu privire la dovada vaccinări.

„În principiu vor recunoaște certificatul pe care îl primesc toți românii în momentul în care se vaccinează. Același document va fi folosit drept dovadă când românii se întorc”, a subliniat Năsui.


Ministrul a mai atras atenția asupra testelor PCR, spunând că ele sunt deja cunoscute în Grecia, doar că mai sunt câteva detalii de pus la punct, cum ar fi vechimea testului.

„Atenție mare, pentru întoarcerea în România acceptăm și testul de anticorpi, care confirmă că persoana a fost bolnavă în ultimele 90 de zile, dar și certificat medical care confirmă”, a spus Claudiu Năsui.

CITEȘTE ȘI:

Vacanța de vară 2021. Cum poți pleca în concediu în străinătate în plină pandemie

Ultimele Stiri
abonare newsletter