Actualitate

Participarea la Untold, fără mască și distanțare socială? Eduard Chereji: „Experienţa de festival ar putea fi alterată”

Directorul de marketing la UNTOLD, Eduard Chereji, a vorbit despre posibilele condiții în care festivalul ar putea să se desfășoare în această vară la Cluj-Napoca. Acesta nu consideră necesare măsurile de purtare a măștii și de distanțare socială, atâta timp cât participanții vor face dovada vaccinului ori testului COVID.

 

 


Directorul de marketing la UNTOLD, Eduard Chereji, a vorbit despre care ar putea fi condițiile în care festivalul ar putea fi desfășurat în această vară la Cluj. Acesta crede că impunerea măsurilor de purtare a măștii și de distanțare socială nu ar mai fi necesare, în condițiile în care participanții vor face dovada că au anticorpi. Totodată, Chereji susține că experiența festivalului ar putea fi alterată de obligativitatea respectării acestor măsuri.

 


„Am avut o serie de întâlniri în grupul de lucru pe care l-am solicitat şi iată, că într-un final s-a întâmplat. Noi am spus acolo destul de clar, că atâta vreme cât absolut toţi participanţii la un eveniment în aer liber, la un eveniment mare, fie sunt testaţi la intrare, fie fac dovada anticorpilor, fie fac dovada vaccinului, ar trebui să fie lăsaţi la eveniment. În acest caz, nu ar trebuie să se mai pună problema unei limitări, a unui număr limitat de persoane, pentru că dacă absolut toţi cei care sunt acolo nu reprezintă un risc de transmisie, nu vedem de ce ar exista o limitare.

De asemenea, am spus-o din acel moment, că tocmai pentru că acei oameni nu reprezintă un risc, nu ar mai trebui să se pună problema de a purta masca, sau de a vorbi de o distanţare socială, cu atât mai mult cu cât la un eveniment de acest gen, se ştie că oamenii vin de obicei porniţi pentru a se distra, pentru a fi cu prietenii lor şi atmosfera e puţin mai prietenoasă, şi atunci că această distanţare socială e greu de crezut că s-ar putea păstra la un astfel de eveniment”, a declarat Eduard Chereji, duminică, la Antena 3.


CITEȘTE ȘI

Vești bune pentru UNTOLD, Electric Castle și Neversea. Ministrul Culturii vrea să permită organizarea unor festivaluri cu persoane vaccinate

abonare newsletter