Electric Castle

Untold și Electric Castle revin la Cluj din vară! În ce condiții se pot organiza?

Ministerul Culturii a propus un set de măsuri pentru organizarea marilor evenimente culturale în timpul pandemiei. Festivalurile ar putea fi organizate începând cu data de 1 iunie.

 

 


Marile festivaluri și alte evenimente se vor putea desfășura fără limitarea numărului de participanți, iar situația epidemiologică nu va conta atât de mult, potrivit setului de măsuri porpus de Ministerul Culturii. Activitățile în aer liber ar putea începe din data de 1 iunie, dar vor exista anumite condiții pentru participanții care doresc să participe.

 


Măsurile propuse urmează să fie analizate de Ministerul Sănătăţii şi apoi de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Vor exista două scenarii în care se vor desfășura evenimentele, iar secnariile vor fi alese de către organizatorii evenimentelor. Festivalurile mult așteptate, precum Untold sau Electric Castle vor intra în scenariul 1 din setul de măsuri propuse de Ministerul Culturii.


Participanții trebuie să prezinte un test COVID negativ:

Potrivit documentului, numărul de persoane nu va fi restricționat, iar evenimentele se pot organiza indiferent de situația epidemiologică din localitate, însă participanții trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

-accesul persoanelor se va face în baza Adeverinţei de vaccinare, care va atesta încheierea procesului de vaccinare, la 10 zile de la realizarea rapelului, aceasta urmând a se prezenta împreună cu un act de identitate;
-test RT-PCR pentru SARS-CoV-2 realizat cu maximum 48 de ore înaintea începerii evenimentului;
-testare cu un test destinat diagnosticării rapide a virusului SARS-CoV-2. Accesul în sală se va face doar în baza unui test cu un rezultat negativ, ce va fi realizat în ziua evenimentului;
-au trecut prin boală şi pot face dovada prezenţei anticorpilor printr-un document medical, care nu va fi mai vechi de 90 de zile.


-publicul poate participa la eveniment în picioare, urmând a se aloca minim 4 mp pentru fiecare persoană;
-participanţii sunt obligaţi în continuare să poarte mască pe toată durata evenimentului;
-sala/spaţiul poate fi folosit la capacitate maximă, ocupând toate locurile sau în cazul în care participanţii vor sta în picioare, se va aloca minim 4 mp pentru fiecare persoană;

Setul de măsuri este agreat și de premierul României care a spus că este un fan al concertelor: „Eu vreau să organizăm concerte peste tot în România, nu doar la Cluj sau în București”.


De asemenea, Emil Boc care mereu a susținut că dorește redeschiderea marilor evenimente a spus că aceste măsuri trebuie respectate dacă dorim să organizăm astfel de evenimente: „Aceasta este cheia: procesul de vaccinare. Cu cât mai mulți ne vaccinăm, cu atât mai repede dăm drumul festivalurilor”.

CITEȘTE ȘI:

Se vor organiza festivalurile în acest an? Cîțu: „Singura șansă este să avem o campanie de vaccinare de succes”

 

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter