Actualitate

Emil Boc despre secțiile ATI din Cluj: „Suntem spre limita maximă a capacității. Cu greu facem față”

Emil Boc a declarat că secțiile ATI din Cluj se apropie de limita maximă a capacității și a îndemnat clujenii să se vaccineze. Primarul clujean preconizează că după 1 iunie, măsurile ar putea fi relaxate la Cluj, iar unele evenimente ar putea avea loc după această dată.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că situația din secțiile de terapie intensivă din Cluj este una îngrijorătoare și că se fac eforturi pentru a trata pacienții COVID. Edilul a vorbit și despre posibilitatea relaxării măsurilor după data de 1 iunie în Cluj-Napoca, îndemnându-i pe clujeni să se vaccineze.

 


Întrebat în cadrul unei intervenții televizate la Digi24 despre locurile din secțiile de terapie intensivă din Cluj, Emil Boc a declarat:

„Situația este dificilă. Avem sub control în acest moment fenomenul de la terapie intensivă, dar cu greu facem față. Cum este un loc liber, vine imediat alt bolnav. Practic, suntem aproape de capacitatea maximă și doar prin performanța corpului medical și prin mobilizarea lui de excepție reușim să facem față tuturor provocărilor pe care le avem. Suntem spre limita maximă a acestei capacități”, a declarat Emil Boc la Digi24.


Relaxarea măsurilor, după 1 iunie

De asemenea, primarul clujean a vorbit și despre scăderea ratei de incidență în municipiu în ultimele zile, lucru datorat testării, vaccinării și respectării măsurilor de distanțare și igienă, a explicat Boc.

Premierul României, Florin Cîțu, a declarat săptămâna trecută că începând cu data de 1 iunie, în România ar putea avea loc eliminarea restricțiilor din starea de alertă. Întrebat dacă acest termen este unul fezabil în ceea ce privește Clujul, primarul Emil Boc a răspuns afirmativ.


„Da, categoric da. Clujul testează mult. Și eu m-am vaccinat azi cu a doua doză de AstraZeneca deoarece fără vaccinare nu vom ieși din această situație. După 1 iunie putem intra în măsuri de relaxare, iar unele evenimente ar putea avea loc după acest termen”, a mai spus edilul.

CITEȘTE ȘI


Spitalele județene vor fi suplimentate cu 350 de paturi COVID! Cluj e în criză de paturi ATI

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter