Actualitate

Locuitori ai comunei clujene Săvădisla, puși să își adune gunoaiele și amendați cu 6.000 de lei

Câțiva locuitori ai comunei clujene Săvădisla au fost sancționați cu amenda maximă de 6.000 de lei și obligați să își strângă gunoaiele aruncate în natură.

 

 


Câteva persoane care au aruncat mai multe gunoaie în zona pădurii din comuna clujeană Săvădisla au fost identificate și obligate să strângă deșeurile lăsate în urmă, fiind totodată amendate cu suma de 6.000 de lei, aceasta fiind suma maximă cu care pot fi sancționați cei care aruncă ilegal gunoaie.

 


Fapta s-a petrecut luni, 29 martie, cei responsabili fiind identificați de locuitori și obligați ulterior să curețe locul în care au depozitat în mod ilegal gunoaiele ce le aparțineau. Totodată, le-a fost aplicată amenda maximă de 6.000 de lei.

Cazul nu este unul similar în județul Cluj, în urmă cu doar o zi, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea surprinzând printr-o fotografie gunoiul aruncat în parcul Feroviarilor, acesta precizând că este vorba despre o situație cu care „ne întâlnim aproape în fiecare săptămână”. Tarcea a mai spus că zona este igienizată periodic, însă chiar și așa, parcul este năpustit de gunoaie de la o săptămână la alta. Viceprimarul i-a îndemnat pe clujeni ca, printr-un efort comun, să păstreze orașul curat.


CITEȘTE ȘI

70 de sesizări pentru eliberarea Someșului de gunoi aruncat ilegal. Garda de Mediu începe curățenia

abonare newsletter