Actualitate

Emil Boc: „Dacă nu am carantinat orașul, nu se închid nici școlile!”

Emil Boc a asigurat că școlile nu se vor închide, atâta timp cât nu se va institui nici carantina la nivelul municipiului.

 

 


Cluj-Napoca a ajuns miercuri la o rată de infectare cu COVID-19 de peste 6 la mia de locuitori. Numărul de cazuri înregistrate ieri a ajuns la 388 pe raza județului. De asemenea, au apărut în spațiul public diferite informații cu privire la noi restricții care ar presupune carantină în weekend, dar Emil Boc a clarificat situația, spunând că municipiul Cluj-Napoca nu va fi în această situație.

Nu se închid școlile în Cluj-Napoca!

Cât despre închiderea școlilor, Emil Boc a spus că „nu ne jucăm de-a șoarecele și pisica”, iar dacă s-a decis că orașul nu se va carantina, atunci nici școlile nu se vor închide.


„Nu ne-am jucat de-a șoarecele și pisica, pentru că nu are nu are niciun ros, că înnebunim oamenii. Am spus foarte clar nu se carantinează orașul pentru că nu este cazul. Nu se închid școlile pentru că le legăm de carantină. Dacă nu am carantinat orașul, nu se închid nici școlile! Copiii merg în continuare la școală cum au mers până acum. Sperăm ca măsurile pe care le avem acum, combinat cu ce va ieși la nivel național să nu ne oblige în viitorul apropiat să luăm alte decizii. Am încredere în clujeni că, împreună, putem depăși această perioadă și să rămânem fără carantină și cu școli deschise în perioada urmatoare”, a declarat Emil Boc la o emisiune la alephnews.ro.

Emil Boc, supărat că unele județe nu testează.

Emil Boc este în continuare supărat pe rata de testare din alte județe, spunând că sunt județe care nu testează atât de mult ca Bucureștiul sau Clujul. De asemenea, primarul este încântat să vadă că oamenii au interes foarte mare pentru vaccinarea anti-COVID în Cluj.


„Realitatea este că avem un trend ascendent care este coroborat cu un număr mare de teste care se face la Cluj, ca de altfel la București, la Timișoara. Aici, din nefericire, la nivel național, nu se ponderează rata de infectare cu numărul de teste. Sunt județe care nu testează aproape deloc și au rata de infectare mică. (…) Dincolo de asta, pot să vă spun că nu veți găsi în Cluj nici un om în transportul în comun care să nu aibă mască. Dacă mergeți pe stradă, rar foarte rar dacă vezi pe cineva fără mască.

E adevărat că, în unele zone și aglomerația la noi în oraș există, tocmai de aceea o mai bună prezență a forțelor de ordine, va descuraja aglomerațiile. Pe de altă parte, este încă un entuziasm mare pentru vaccinare și asta mă bucură foarte mult pentru că este calea direct pentru a ieși din pandemie”, a mai spus primarul Emil Boc.


CITEȘTE ȘI:

Boc susține certificatul de vaccinare anti-COVID: „Dacă îl ai, poți să stai în unele locuri fără mască”

Ultimele Stiri
abonare newsletter