Actualitate

Zeci de clujeni s-au alăturat „Marșului Haosului Imobiliar” pentru a salva plămânul verde al Clujului. VIDEO

A început marșul pentru Pădurea Hoia Baciu. Zeci de clujeni s-au adunat pentru a opri construcțiile haotice din buza pădurii. Polițiștii și jandarmii sunt prezenți pentru a se asigura că se respectă restricțiile.

 

 


Astăzi, 20 martie se desfășoară „Marșul Haosului Imobiliar”. Deja s-au adfunat zeci de clujeni în fața Muzeului Etnografic Romulus Ladea pentru a porni la drum și pentru a se face auziți. Marșul este menit să apere Pădurea Hoia Baciu de construcțiile haotice care doreau a fi construite chiar în buza pădurii.

 


Unul dintre clujenii care s-a implicat în acest protest a făcut un live pe Facebook prin care a cerut clujeniilor să se alăture marșului pentru a salva plămânul verde al Clujului. Polițiștii și jandarmii sunt prezenți pentru a se asigura că se respectă toate regulile impuse de pandemie.


„Am venit la Marșul pentru Pădurea Hoia Baciu și ne-am adunat câțiva oameni aici. A venit și poliția, jandarmeria. Trebuie să susținem această cauză și să protejăm pădurea Hoia Baciu de investițiile imobiliare, de drumurile pe care alți le-au făcut ilegal și să putem fi alături de natură. Trebuie să luptăm pentru copiii noștri ca să mai avem acest plămân verde al Clujului. Haideți și voi. Vă așteptăm cu mic, cu mare la Muzeul Etnografic Romulus Ladea”, a spus clujeanul într-un live pe Facebook.

Clujul, un oraș pentru profit, nu pentru locuit?

Acest marș a venit după ce niște fotorgrafii cu un drum pietrit din Pădurea Hoia Baciu au intrat în atenția activiștilor de mediu, dar și în atenția a mai multor clujeni care s-au săturat de clădirile imense din oraș. Fostul deputat, Adrian Dohotaru a inițiat acest marș, dar și o petiție prin care dorește să atragă atenția autorităților cu privire la ilegalitățile care se petrec în Pădurea Hoia Baciu.


„De ce ne induce în eroare și își declină responsabilitatea? Pentru ca Clujul să rămână un haos imobiliar, un oraș pentru profit, nu pentru locuit? De ce nu intervine președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, din moment ce drumul de șantier dă într-o alee pietonală propusă de Consiliul Județean la extinderea Muzeului Etnografic? Credeți că drumuri pe câțiva km și ansambluri imobiliare de 10 etaje, despre care nimeni nu oferă date, se fac fără suportul tacit, dacă nu explicit, al administrațiilor PNL din județ? Nicio autoritate nu intervine pentru că spune că drumul nu e în proprietatea sa. În interesul cui e acest haos administrativ?”, a scris activistul clujean în cadrul scrisorii deschise, postată pe pagina sa de Facebook.

Emil Boc a declarat săptămâna aceasta cum că el nu știe nimic despre acești „giganți care urmează să se construiească chiar în buza Pădurii” , spunând că îl îngrijorează faptul că s-a aprobat acest proiect fără un studio de trafic.


CITEȘTE ȘI:

Emil Boc nu știe nimic despre proiectul imobiliar din Hoia Baciu: „Habar nu aveam că acești giganți se construiesc”

Ultimele Stiri
abonare newsletter