Actualitate

Emil Boc nu știe nimic despre proiectul imobiliar din Hoia Baciu: „Habar nu aveam că acești giganți se construiesc”

Emil Boc spune că nu știe nimic de autorizația pentru proiectul imobiliar de 700 de apartamente care ar urma să se construiască chiar în buza pădurii Hoia Baciu.

 

 


Un drum pietruit apărut peste noapte în Pădurea Hoia Baciu a provocat mii de mulțiumiri în randul activiștilor și clujenilor. Se pare că ar fi vorba despre un proiect imobiliar ce constă în construirea a peste 700 de apartamente chiar în buza pădurii., iar pietuirea drumului era chiar inițierea proiectului.

Emil Boc nu știe nimic despre acest proiect

Primarul Emil Boc spune că nu știa despre un asemenea proiect. De asemenea, el a spus că îl îngrijorează faptul că un astfel de proiect poate fi aprobat fără studiu de trafic.


„Cine le face? Ce părere împărțită, doar o autoritate poate să dea autorizație, pe teritoriul căruit UAT se desfșoară drumul. Asta e regula clară. Eu sunt consternat să aflu că, în trecut, în Florești, s-au aprobat așa proiecte, fără asigurarea tramei stradale. Habar nu am avut că asemenea giganți imobiliari se construiesc în buza orașului. Cum e posibil să se aprobe așa ceva fără un studiu de trafic? Noi stăm câte 3 luni de zile, și oprim proiectele când vedem că se apropie de 100. Mă îngrijorează și sper ca autoritățile statului să pondereze construcțiile'',  a spus Emil Boc, la un post de radio local.

Fostul deputat independent, Adrian Dohotaru a depus pe data de 10 martie o sesizare la Prefectura Cluj prin care cerea anularea autorizației de construcție. Motivul este că acest proiect imobiliar ar putea produce un adevărat hos pentru alte proiecte ale Consiliului Județean,cum ar fi extinderea Parcului Etnografic.


Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard Istvan a spus la acel moment că nu a primit nicio sesizare, dar atunci când o va primi se vor analiza toate posibilitățile: „Nu am primit încă sesizarea. După avizul compartimentului de specialitate vom adopta o soluție”.

Petiție pentru oprirea proiectului imobiliar din buza pădurii

Clujenii nu s-au oprit aici și au făcut chiar și o petiție pentru a stopa construcția unui imobil în Pădurea Hoia Baciu.


 „Un nou proiect imobiliar amenință Pădurea Hoia! Sute de apartamente vor fi construite la liziera pădurii dacă actualul proiect este aprobat.
Mobilizează-te! Semnează și distribuie petiția pentru a opri haosul urbanistic”, se arată în descrierea petiției.

Până în acest moment, peste 10.000 de persoane au semnat petiția prin care cer autorităților locale să oprească tăierile abuzive din Pădurea Hoia-Baciu, aceeași petiție prin care se arată că un nou proiect imobiliar amenință Pădurea Hoia, prin construirea a peste 700 de apartamente la liziera pădurii.


Marșul Haosului Imobiliar - protest organizat de activiști

Activistul Adrian Dohotaru a organizat chiar și un protest care se va desfășura sâmbătă, 20 martie începând cu ora 11:00. „Marșul Haosului Imobiliar”, după cum îl numește activistul, este menit să apere Pădurea Hoia-Baciu de  „drumuri ilegale și de investiții imobiliare haotice cu iz penal în buza pădurii”

 „De ce ne induce în eroare și își declină responsabilitatea? Pentru ca Clujul să rămână un haos imobiliar, un oraș pentru profit, nu pentru locuit? De ce nu intervine președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, din moment ce drumul de șantier dă într-o alee pietonală propusă de Consiliul Județean la extinderea Muzeului Etnografic? Credeți că drumuri pe câțiva km și ansambluri imobiliare de 10 etaje, despre care nimeni nu oferă date, se fac fără suportul tacit, dacă nu explicit, al administrațiilor PNL din județ? Nicio autoritate nu intervine pentru că spune că drumul nu e în proprietatea sa. În interesul cui e acest haos administrativ?”, a scris activistul clujean în cadrul scrisorii deschise, postată pe pagina sa de Facebook.

Protestul anunțat pentru ziua de sâmbătă va începe la Muzeul Satului, de la ora 11:00. Activistul a anunțat că acest protest va fi unul pașnic, iar toate măsurile de protecție împotriva coronavirusului vor fi respectate.

CITEȘTE ȘI:

O nouă amenințare pentru Pădurea Hoia Baciu! Activiștii cer prefectului să anuleze construcția a 700 de apartamente

 

abonare newsletter