monitorulcj.ro Menu
Actualitate

O nouă dezbatere CIIC. Clujenii, invitați să discute pe tema „Clujul Metropolitan”

O nouă dezbatere publică CIIC va avea loc joi, 11 martie, de la ora 17.00. Evenimentul va avea loc online, iar clujenii interesați vor putea lua cuvântul.

Tema „Clujul Metropolitan”, discutată la CIIC.

 

 


O nouă dezbatere publică online a Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) va avea loc joi, 11 martie , începând cu ora 17:00, tema acesteia fiind „Clujul Metropolitan”. Dezbaterea face parte din seria de consultări publice privind Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2021-2030, strategie realizată de Primăria Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj și experții Băncii Mondiale.

 


Astfel, clujenii interesați de tema dezbaterii sunt invitați să participe la aceasta, adresând o solicitare în opțiunea „mesaj” a paginii CIIC pentru a putea primi linkul de conectare și detaliile cu privire la intervenție.

„Fiecare clujean poate veni cu o idee sau inițiativă valoroasă. Centrul de Inovare și Imaginație Civică este locul unde culegem și dezbatem toate propunerile care vizează modernizarea și dezvoltarea orașului nostru pe multiple componente, de la mobilitate urbană la orașul Smart City, de la proiecte cultural-artistice la aspecte care țin de dezvoltarea socială. CIIC își propune să aducă toate energiile pozitive ale orașului într-un cadru organizat în care aceste idei să poată fi analizate și dezbătute alături de experți”, transmit organizatorii dezbaterii publice.


Dezbaterea face parte din proiectul „Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC”, proiect finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).

Ultima dezbatere CIIC, pe tema locuirii în Cluj-Napoca

Ultima dezbatere din seria celor organizate de Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) a avut ca temă locuirea în municipiul Cluj-Napoca, prilej cu care, experți ai Băncii Mondiale, edilul Clujului, Emil Boc, dar și reprezentanți ai administrației locale, arhitecți, activiști și cetățeni au adus propuneri cu privire la strategia care va fi implementată în următorul deceniu, în ceea ce privește depășirea crizei locuirii în Cluj-Napoca.


Astfel, concluzia ultimei dezbateri a fost că, pentru a realiza o creștere a calității vieții în municipiul Cluj-Napoca, este nevoie de o strategie coerentă și unitară de locuire la nivelul orașului și al zonei metropolitane, aceasta având potențialul de a duce la scăderea prețurilor locuințelor și crearea unor condiții decente de trai pentru categoriile defavorizate.

Dezbaterea de joi, 11 martie, privind tema „Clujul Metropolitan” va fi transmisă prin intermediul platformei ZOOM și va fi transmisă live pe paginile de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică.


CITEȘTE ȘI

Primele dezbateri publice din 2021. Economia, mobilitatea, locuirea și amenajări în două cartiere din Cluj sunt teme de discuție