Actualitate

Cele mai frumoase mesaje de Dragobete. Cum îți poți surprinde partenerul de sărbătoarea iubirii

Mesaje de Dragobete 2021. Află care sunt cele mai potrivite urări pentru a-l înduioșa pe cel drag ție, cu ocazia Dragobete 2021.

 

 


Mesaje de Dragobete 2021. Fie că nu i-ai luat cadou și vrei să te revanșezi prin cuvinte, fie că nu ai idee ce să scrii pe felicitări, uite câteva exemple pe care le-ai putea folosi de sărbătoarea iubirii.

 


În locul textelor standard, siropoase și poate potrivite în primul an de relație, încearcă să personalizezi mesajele de iubire de anul acesta, astfel încât să se simtă că a venit din inimă ceea ce transmiți.

Ce să scrii pe felicitări Dragobete?

Fie că e vorba de un el sau de o ea, apelează la cele mai frumoase amintiri împreună, pe care le poți înșira pe foaie. Fă-le descriptive, chiar dacă știți amândoi despre ce era vorba, fiindcă va trezi sentimente de melancolie frumoase. Poți chiar să te referi la o parte neștiută a ce ai simțit tu în acele momente, acest lucru adăugând un strop de prospețime amintirii.


De asemenea, cuvintele de apreciere reprezintă limbajul iubirii multor oameni. Așadar, spune-i că o/îl apreciezi și ești mândru/ă pentru tot ce face. Nu te sfii să înșiri motivele de mulțumire, chiar dacă printre ele se numără lucruri pe care tu le consideri prea mici și neînsemnate. Îi va face ziua, poate chiar săptămâna mai bună partenerului tău!

Dacă tu sau cel drag ție sunteți firi mai aventuroase și nu vă place să  mergeți pe varianta clasică, scrie amintiri, aprecieri, sau altele pe o foaie în formă de inimă și taie-o, astfel încât să formezi un „puzzle de cuvinte” pe care iubitul/iubita va trebui să-l pună cap la cap.


Nu uita de sărbătoarea iubirii

Nu uita ca, în oricare dintre cazuri, să folosești cuvinte de alint, fie că sunt cele mai uzuale, regăsite mai des în relația voastră, fie altele noi.

Ca în orice altă zi, nu uita să îi spui că o/îl iubești, dar azi cu atât mai mult.


Dragobete România

Românii celebrează în fiecare an, pe 24 februarie, ziua iubirii, de Dragobete. Este momentul în care cei îndrăgostiţi au ocazia să-şi exprime şi să-şi dovedească sentimentele, prin cele mai interesante și neașteptate gesturi și declaraţii  de dragoste.

Dragobete era numit şi Năvalnicul sau Logodnicul Păsărilor, un zeu tânăr al dacilor, sărbătorit în Muntenia, Dobrogea, Oltenia şi Transilvania la o dată fixă în fiecare an. Data varia de la o zonă la alta, între 24 februarie şi 28 februarie, 1 martie şi 25 martie.

Ziua de Dragobete este asociată nu doar cu iubirea, ci și cu începutul primăverii, începutul unui an mai bun din punct de vedere sentimental. De această dată sunt legate și superstiții și tradiții, în care unele persoane încă mai cred cu tărie și în ziua de azi.

Articol scris de Sarah Gherman

Ultimele Stiri
abonare newsletter