Actualitate

Boc, iritat de succesul Clujului la testarea COVID-19: „O spun pentru a mia oară. Una e să calculezi 300 de teste și alta e 2000 de teste”

Clujulul a fost unul dintre județele care s-a aflat constant în topul testărilor COVID-19 la nivel județean, dar acest lucru a devenit o povară pentru Emil Boc și autoritățile locale.

 

 


Emil Boc este vizibil nemulțumit de modul cum se calculează rata incidenței COVID-19 și ar vrea să schimbe regulile jocului din mers. Edilul Clujului este supărat că elevii din clasele a 8-a și a 12-a nu pot merge la școală fizic, deoarece rata de infectare este mai mare de 3 la mia de locuitori în Cluj-Napoca.

Boc își dorește să schimbe regulile prin care se calculează incidența COVID-19, deoarece există județe care fac doar câteva sute de teste pe zi, în timp ce la Cluj se face între 1000 și 2000 de teste zilnic.


„Încă o dată și a suta mia oară spun că nu e tot una să calculezi o rată de incidență la 2.000 de teste, sau să calculezi la 300 de teste, cum fac alții. De asemenea, dăm o lovitură copiilor din clasele a opta și a douăsprezecea, care la Cluj nu pot merge la școală, sunt din ani terminali și e destinul lor în joc, pentru că din nou aceste criterii nu ponderează cu numărul de teste. Corect ar fi să se calculeze rata de incidență din numărul de teste care se fac. Acum am ajuns victima propriului succes, prin faptul că la Cluj sunt oameni mai bine înstăriți financiar și merg și își fac teste”, a declarat Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter